Kondom-portræt af paven skaber røre

Kondom-portræt af paven skaber røre

image title: 
Foto: nikijohnson.com
Kunstneren Niki Johnson har portrætteret den tidligere pave Benedict. Det er der som sådan ikke noget kontroversielt i. Portrættet er dog over to meter højt og vævet af omkring 17.000 kondomer i forskellige farver. Det har skabt vrede blandt amerikanske katolikker. Det skriver den amerikanske nyhedsstation CNN.

Portrættet, der i øvrigt bærer titlen Eggs Benedict, er blevet købt af et kunstmuseum i Milwaukee. Det er byens katolske ærkebiskop dog ikke tilfreds med:

”Gud, religion og tro er blevet fornærmet af andre gennem tiderne og af herskere og bevægelser, der er vores lille, lokale museum overlegne. Men Gud hersker stadig,” skriver ærkebiskop Jerome Listecki i sit ugentlige nyhedsbrev.

Ideen til portrættet fik Niki Johnson, da den daværende pave Benedict i 2010 udtalte, at kondomer ikke ville hjælpe med at komme HIV til livs i Afrika, men tværtimod sprede sygdommen endnu mere.

Museumsinspektør på museet i Milwaukee, Dan Keegan, forsvarer portrættet til trods for massiv kritik på Facebook:

”Vores håb er, at værket ikke bare vil føre kontrovers med sig, men plads til samtale om den underlæggende diskussion, som kunstneren havde tænkt sig, og også om kunstens rolle I den offentlige debat,” siger han til CNN.

Portrættet af den tidligere pave tog Niki Johnson 135 timer at væve af de mere end 17.000 kondomer, som først skulle rulles ud. Det tog ifølge kunstneren fire timer at rulle 500 kondomer ud.

Hvad synes du om portrættet? Er det fornærmende?

TV2 Nyhederne
 
Tags: 
Nøgleord: