Konflikt: Fagbevægelse uenig i Ryanairs lønpolitik

Konflikt: Fagbevægelse uenig i Ryanairs lønpolitik

image title: 
Kilde: Eddy Galeotti/123rf
Det irske lavprisselskab Ryanair er kommet i turbulens efter offentliggørelsen af nye flyruter i Danmark. Hos Ryanair indgår man ikke overenskomster, og det har nu fået fagbevægelsen til at gå i åbenmundet krig.

Se også: ”Flere lavprisruter fra Københavns Lufthavn"

”Piloterne i Ryanair får ingen løn under sygdom. Det vil sige, at de kan føle sig fristet til at flyve, selvom de er sløje. Og hvor godt er det lige for sikkerheden med en halvsyg pilot i cockpittet”, spørger Lizette Risgaard, næstformand i LO.

Ryanair bekræfter overfor Ritzau, at en kaptajn vil få en månedsløn på hvad der svarer til knap 75.000 kroner, mens almindeligt kabinepersonale vil 15.500 kroner om måneden. De manglende overenskomster og dermed lave lønninger kommer dog forbrugerne til gode. Ryanair kan på den måde tilbyde lave billetpriser. Det mener professor og arbejdsmarkedsforsker ved Københavns Universitet, Jesper Jørgen Due:

”Der er en grund til, at det nærmest er billigere at flyve fra Billund til London med Ryanair, end det er at køre med tog til København”.

Hvad mener du om Ryanairs lave lønninger? Vil de dårlige forhold for de ansatte få dig til at droppe Ryanair i fremtiden?
 
Ekstrabladet
TV2
Tags: 
Nøgleord: