Kongehusekspert: Prins Henriks demens ændrer alt

Kongehusekspert: Prins Henriks demens ændrer alt

image title: 
TV 2 / DANMARK ©
Onsdag oplyste kongehuset i en pressemeddelelse, at prins Henrik efter et længere udredningsforløb havde fået konstateret demens. 

Udmeldingen om prinsgemalens svækkede kognitive funktionsniveau vil ifølge historiker og kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen medføre store ændringer.

”Den afgørende ændring er, at han groft sagt ikke længere kan gøre skade. Hvad han siger, og hvad han gør vil blive taget med det forbehold, at det skyldes hans sygdom,” siger Sebastian Olden-Jørgensen til Metroxpress.

LÆS OGSÅ: Kronprinsen droppede Nikolais fødselsdag

Der har tidligere været rettet meget kritik af prins Henrik og hans måde at tackle forholdet til dronningen på, men pludselig falder alle brikkerne på plads.

”Der er spekuleret meget på, om det er en konflikt, og om det var to menneskers forhold, der har ændret sig. Men det er altså helbredet. Det vil betyde, at der vil blive båret over med ham,” fortæller Sebastian Olden-Jørgensen til Metroxpress.

Kongehuset meddelte desuden, at diagnosen vil betyde, at prins Henrik vil drosle ned for sine aktiviteter fremadrettet, og slutligt meddelte kongehuset:

”Det er Dronningen og den kongelige families ønske, at Prinsen fremover får den ro, som situationen påkræver.”

Synes du kritikken af Prins Henrik har været for hård?

Metroxpress 
Tags: