Konservative satser stort på ny strategi

Konservative satser stort på ny strategi

image title: 
Francis Dean/123rf.com
Konservatives formand, Søren Pape, satser nu dristigt på at partiet skal befinde sig til højre for Venstre. Ikke alene vil han flytte partiet politisk set, men han er også klar til at benytte en mere kontroversiel og opsigtsvækkende retorik end man tidligere har set fra partiet.
 
”Konservative er i gang med et helt naturligt stille ryk. Vi er et parti, der ligger til højre for Venstre både på økonomi og værdipolitikken. Det er et skridt til højre. Det er der, vi skal hen, og det er der, jeg er politisk,” siger Søren Pape til Berlingske.

LÆS OGSÅ: V: Lavere ydelser til asylansøgere 

Der har i længere tid været kendt, at Konservative ligger til længere til højre end Venstre når det gælder indstillingen til topskat og ordensmagten. Og der ønsker Søren Pape at cementere partiet. 

”Det er et opgør med at se de Konservative som det her bredt favnende centrum-højre parti, som vi var under Schlüter. (…) Men vi har otte mandater, og vil vi blive større, er vi nødt til at være et parti, der også støder nogen fra sig,” forklarer formanden. 

Det er ikke uden risiko når Konservative vælger en ny strategi midt op til et valg, mener politisk kommentator på Berlingske Thomas Larsen. 

”… Pape er nødt til at skabe kant og trække den konservative profil skarpere op, hvis han skal have ørenlyd i en valgkamp ... I bestræbelserne på at få nye vælgere risikerer man at smide de gamle over bord. Når man ligger omkring de fire procent, er man sårbar og man har ikke råd til, at de gamle vælgere forsvinder hurtigere, end de nye kommer til.”

Synes I at de danske partier ændrer sig for meget eller for lidt? Deltag i debatten.

Politiko

BT 
Tags: