Kontroversielle Krarup forarger med bøssekommentar

Kontroversielle Krarup forarger med bøssekommentar

image title: 
Foto: Andriy Popov/123rf.com
Mandag aften var det tidligere folketingsmedlem Søren Krarup blandt andre inviteret i studiet i aftenens udgave af Debatten på DR2, hvor han skulle debattere Europa i lyset af det franske præsidentvalg.

Under debatten satte den anden debattør, Informations chefredaktør Rune Lykkeberg, spørgsmålstegn ved, hvor meget den franske præsidentkandidat Marine Le Pen rent faktisk var interesseret i at forlade EU. Han mente nemlig, at hun var blevet mere og mere ulden i forhold til det spørgsmål.

Men ifølge Søren Krarup var Le Pen ikke desto mindre modstander af det, ”som udgjorde grundlaget for EU”, og en ”tilhænger af en nationalstat i Frankrig,” og han ytrede, at han personligt også havde stemt på hende i mangel på andet.

”Jeg ville aldrig stemme på den der lille pæne bøssedreng, var jeg lige ved at sige, som jeg ikke overhovedet kan tage alvorligt,” forklarede Søren Krarup om den nyvalgte franske præsident Emmanuel Macron.

Det fik programmets vært Clement Kjærsgaard til at spørge, hvorfor Søren Krarup valgte at bruge netop dette udtryk.

”Det er også forkert. Det er også forkert. Du ved, jeg ville have fundet et lidt pænere udtryk, men når man står ansigt til ansigt med dig her, så kan det tit være svært at finde det. Så jeg ville have sagt lille artige skoledreng.”

Rune Lykkeberg opfordrede til, at man lod ’rendestenssproget’ ligge, så de kunne komme tilbage på sporet.

Synes du, Søren Krarup gik over stregen med sin kommentar?

DR
 
Tags: 
Nøgleord: