Koranen stormer ind på hitliste

Koranen stormer ind på hitliste

image title: 
Foto: BEGY PRODUCTION/123rf.com
Normalt er de mest populære lydbøger skrevet af kendte forfattere som Jussi-Adler Olsen eller Jo Nesbø, men i sidste uge blev førstepladsen indtaget af en noget atypisk forfatter: Kommunikationsrådgiveren Amér Majid, der står bag udgivelsen ’Den Klare Koran’.

’Den Klare Koran’ er den første kombinerede oversættelse og indtaling af Koranen i sin helhed på et skandinavisk sprog, og det er Outlandish-sangeren Isam Bachiri, der guider lytteren gennem de hellige skrifter.
 
LÆS OGSÅ: Anholdt: Forventede, at Jesus ville betale regningen
 
Det har taget seks år at få teksten oversat og halvandet år at få den indtalt, hvilket har resulteret i en 600 siders e-bog og 17 timers lydbog. For Amér Majid er der dog en klar hensigt med det omfattende arbejde:
 
”Set i forhold til den omtale, der er i medierne, synes vi, at der manglede en klar og mere tilgængelig udgave af Koranen. Det er stadig for mange en fremmed, kryptisk og meget teologisk tekst,” siger han til Ritzau og fortsætter:
 
”Jeg håber, at bøgerne kan være med til at oplyse og give folk lyst til at læse og lytte til Koranen. På den måde kan projektet måske være med til at nedbryde nogle fordomme.”
 
Tror du, at oversættelsen kan være med til at nedbryde nogle af folks fordomme om islam? Kunne du selv finde på at læse eller lytte til bogen?
 
TV 2