Kriminelle på tålt ophold er forsvundet

Kriminelle på tålt ophold er forsvundet

image title: 
Allan Swart/123rf.com
Det viser sig altså, at der i blandt os render mordere, forbrydere og terrordømte rundt, også selvom de burde være under overvågning.

Disse personer må som udgangspunkt ikke være i Danmark, da de ofte er dømt for grov kriminalitet som drab, voldtægt eller terror. Det er dog ikke muligt at udvise dem, da de danske myndigheder frygter, at de muligvis kan blive udsat for tortur eller i værste tilfælde dødsstraf.

Løsningen er derfor et såkaldt ”tålt ophold”, som betyder, at de skal tåles i Danmark og leve under specielle omstændigheder. De kunne for eksempel bo på asylcenteret Sandholm, hvor de dømte skal være på bestemte tidspunkter, så myndighederne har en mulighed for at holde styr på dem.

LÆS OGSÅ: Er 6 måneders fængsel for 20 minutters voldtægt for meget?

I alt er det næsten hver fjerde på tålt ophold i Danmark, som er efterlyst af politiet. Selve Center Sandholm ved ikke engang, hvor der er, skriver udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg til Folketingets udlændinge- og integrationsudvalg.

”15 ud af i alt 69 udlændinge på tålt ophold, var efterlyst den 2. maj 2016 i Det Centrale Kriminalregister, fordi de ikke opholder sig i Center Sandholm. De pågældende møder således heller ikke til den meldepligt, som de er pålagt. Politiet har ikke kendskab til deres opholdssted”, står der i svaret.

Hvad kunne en helt tredje løsning på problemet være? – når nu de ikke kan bortvises og alligevel forsvinder?  

Ekstra bladet 
 
Tags: 
Nøgleord: