Kriminelle sendes fortsat til ferieparadis

Kriminelle sendes fortsat til ferieparadis

image title: 
Foto: Filip Fuxa/123rf.com
Flere danske kommuner fortsætter stadig med at sende kriminelle unge på skibsprojekter til Caribien. Indtil videre har 17 unge være i Caribien siden 1. januar 2015 til den nette sum af 8.556.051 kroner.

Det viser metroxpress’ aktindsigter.

I samme periode har kommunerne kun sendt otte unge på skibsprojekter udenfor det caribiske øhav. Denne prioritering har vagt opmærksomhed på Christiansborg.

”Jeg er ikke modstander af skibsprojekter, der kan få folk ud af kriminalitet, men det er mærkeligt at i en maritim nation som Danmark, at de skal helt til Caribien,” siger retsordfører Trine Bramsen (S).

LÆS OGSÅ: 30-årig likvideret på Østerbro

Flere af de unge kriminelle har begået væbnet røveri eller grove overfald, og de bliver sendt til Caribien som en del af deres afsoning. Men selve Caribien-turene sender et helt forkert signal, mener næstformand Helle Hald fra foreningen ’Hjælp Voldsofre’.

”Det er ikke et hensigtsmæssigt signal at sende. Jeg har intet imod, at man resocialiserer dømte unge. Det giver god mening. Men skal det lige være i Caribien? Man kan vel få samme lærdom i det sydfynske eller Nordsøen? Det er vigtigt med proportioner. Hjælper man de dømte, skal man også hjælpe de ofrene. Og de kommer i hvert fald ikke til Caribien,” siger hun.

Ifølge Inge Bryderup, professor i socialt arbejde, er det begrænset, hvor anvendelige skibsprojekterne er.

”Set fra et sociologisk og pædagogisk perspektiv giver skibsprojekter ikke de unge det, som samfundet kræver i dag. Det er for gammeldags. De unge har brug for at udvikle sig, blive modnet og mere selvstændige. Det bliver man ikke af at parere ordre på et skib med mange regler og fastlagte strukturer,” siger hun.

Er det i orden, at de kriminelle unge belønnes med ture til Caribien?

MX 
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter