Kritik: Gik politiet for langt under folkemøde?

Kritik: Gik politiet for langt under folkemøde?

Sponsoreret indhold

En flok elever fra Faxehus Efterskole var taget til Folkemødet på Bornholm iklædt isbjørnekostumer for at tiltrække politisk opmærksomhed til klimaforandringer.

Det fik politiet imidlertid hurtigt sat en stopper for. Eleverne bar nemlig isbjørnehoveder, der skjulte de unges ansigter. Det fik en gruppe betjente til at stoppe de fredelige efterskoleelever og notere deres CPR-numre for overtrædelse af maskeforbuddet, der gælder ved optog og demonstrationer for at sikre, at deltagerne efterfølgende kan identificeres, hvis der begås ulovligheder.

LÆS OGSÅ: Heltemodige Hassan reddede ung kvindes aften

Videforstander på Faxehus Efterskole, Lars Sørensen, kalder episoden en overreaktion fra politiets side.

“De fik lov at gå med hovederne over dragterne, så de ikke længere var maskerede. Det virkede som en overreaktion, og politiet kunne måske have handlet anderledes i den situation. Det er efterskoleelever, vi taler om, så politiet kunne måske have givet en mere passende respons,” siger han.

Han fortæller yderligere, at politiet gav eleverne lov til at bære hovedbeklædningen, så længe de dansede ned ad gaden.

“Det forstod jeg ikke helt. Men vi fortalte politiet, at vi ikke forstod, hvorfor de gik så hårdt til os. Så har de vel sendt det tilbage til indsatslederen, som besluttede, at vi gerne måtte have hovederne på, hvis vi dansede. Så vores isbjørne tog hinanden i hænderne, tog hovederne på og dansede ind gennem folkemængden,” siger Lars Sørensen.

Lars Sørensen synes, det var en “mærkelig” oplevelse, men han er også glad for, at politiet, ifølge ham, erkendte, at deres umiddelbare reaktion var overilet.

“Det gjorde måske, at eleverne følte, at de havde været med til at rykke nogle regler, som var lidt for stive på det her folkemøde,” siger han.

Formålet med isbjørneaktionen var at overrække ni klimaerklæringer til en af Folketingets klimaordførere. Aktionen var orkestreret af kunstneren Jens Galschiøt, som tidligere har brugt isbjørne til at sætte fokus på klimaet.

Synes du politiet overreagerede? Og har du oplevet politiet overreagere i en situation?

BT