Kritik: Kjærsgaard og Støjberg fejrer hedningested

Kritik: Kjærsgaard og Støjberg fejrer hedningested

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
I mandags indviede Pia Kjærsgaard og Inger Støjberg et vikingetempel ved Korinth på Sydfyn, som er grundlagt af stylisten, Jim Lyngvild, som tidligere har udtalt sig kritisk om kristendommen. Sidste år skrev han eksempelvis i et indlæg i BT:

”Kristendommen er jo det værste, der er sket i danmarkshistorien, den har skabt en nation af ynkelige, selvudslettende dovenmikler”.

Under seancen klippede Pia Kjærsgaard snoren til templet, mens Inger Støjberg døbte templet ’Manheim’ i øl. Nu står de to fremtrædende politikere dog over for en omgang kritik. For med Pia Kjærsgaards tilbagevendende forsvar af de kristne værdier, og posten som formand for Folketinget, samt Støjbergs ministerpost i regeringen, der i sit grundlag betegner Danmark som kristent, virker deres deltagelse af indvielsen en anelse besynderlig, skriver TV2.

LÆS OGSÅ: Myrdede og spiste kæresten: Nu løslades han

”Det er jo et hedningested, det må man sige, og derfor er det da interessant, at de to politikere åbenbart har en hedningeside selv, samtidig med at de hylder kristendommen som noget ærkedansk. Det virker noget pjattet,” udtaler idéhistoriker og forstander på Testrup Højskole, Jørgen Carlsen, ifølge TV2 til Kristeligt Dagblad.
 
Også den forhenværende Aarhus-biskop, Kjeld Holm, ryster på hovedet af de to politikere:

”Det er grotesk, at en minister og folketingsformand deltager i et arrangement, der ligger langt ude på det religiøse overdrev. Hverken Inger
Støjberg eller Pia Kjærsgaard ville drømme om at være med til at indvie en moské, så at de vil deltage i et arrangement med én, der udtaler sig så bombastisk og historieløst om kristendommen, er komplet uforståeligt,” siger han.

Hverken Inger Støjberg eller Pia Kjærsgaard lader sig dog ikke anfægte af kritikken:

”Folk skal lade være med at være så begrænsende. Hold nu op, drop fordommene og lad os respektere hinanden,” siger Pia Kjærsgaard, men understreger dog, at hun aldrig kunne finde på at indvie en moské.

”Det siger sig selv. Men vikingerne er en vigtig del af danmarkshistorien, og historierne om Odin og Thor er fantastiske.”

Burde de kvindelige politikere have tænkt sig bedre om, eller skal de have lov til at deltage i arrangementer som dette?
 
TV 2
 
Se debatter