Kronprins får kritik efter russisk støtte

Kronprins får kritik efter russisk støtte

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Det synes problematisk, at kronprins Frederik, som er medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), sidste år valgte at gå imod den danske regerings linje om russisk udelukkelse fra OL i Rio.

Sådan lyder det fra Enhedslistens, kultur- og idrætsordfører, Søren Søndergaard.

Søren Søndergaard har derfor bedt statsminister Lars Løkke Rasmussen om at redegøre for, om kronprinsens ageren i IOC-regi, vedrørende om Rusland skulle udelukkes fra legene i Rio, var i strid med regeringens oprindelige politik.

“Jeg håber, at vi fremadrettet ikke kommer i den situation igen, hvor det kommende statsoverhoved i Danmark offentligt fører en anden udenrigspolitisk end regeringen,” siger Søren Søndergaard.

Inden De Olympiske Lege i Rio afslørede en rapport fra Det Internationale Antidoping Agentur (Wada), at doping i flere år har været statsstøttet. Derfor stemte et bredt flertal i Folketinget for, at Rusland skulle udelukkes fra OL i Rio.

LÆS OGSÅ: Borgmester i uføre: Læste fortrolige mails

Men kronprinsen valgte dog alligevel at stemme imod regeringens anvisning, og det måtte ifølge Søren Søndergaard ikke ske. Han henviser i den forbindelse til tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

Fogh Rasmussen lovede dog tilbage i 2008, at sådan en situation, hvor regeringen og kronprinsen var uenige, ikke ville opstå.

“Anders Fogh lovede, at det, som skete, ikke kunne ske. Han tog skridt til, at det ikke kunne ske ved at nedsætte en særlig koordineringsgruppe,” siger Søren Søndergaard og fortsætter:

“Men vi kan se, at den er gledet ud i sandet med skiftende regeringer.”

Det gik helt galt sidste år, mener Søren Søndergaard og udtaler:

“Det her kan skabe problemer for kronprinsen selv fremover, når han er konge.”

Hvordan tror du, at det kommer til at påvirke den kommende konge?

EB 
Tags: