Kronprins Frederik ydmyget i Australien

Kronprins Frederik ydmyget i Australien

image title: 
Foto: Marek Szandurski/123rf.com
Hamilton Island Race Week løber i disse dage af stablen i Brisbane og Queensland, og her er kronprins Frederik repræsenteret uden Mary og børnene.

I fredags trængte kronprinsen til lidt adspredelse fra de officielle pligter, men hans plan om at gå på bar blev langt fra så hyggelig som forventet.

I døren til baren Jade Buddha blev han nemlig afvist af dørmanden, fordi han ikke havde ID med, der kunne læses i barens scanner og dermed bekræfte, at man lovligt kunne skænke alkohol til ham.

Efter lang tids tovtrækkeri og syv politibetjente, der kunne bekræfte kronprinsens identitet og alder, gav barens bestyrer endelig den 49-årige tronarving og hans følge lov til at entrere baren.

LÆS OGSÅ: Kronprinsen ærgrer sig over sin far

Årsagen til dørmandens kategoriske afvisning skal findes i Queenslands ekstremt strikse lovgivning på området, der kun giver folk over 18 år, hvis ID vel at mærke kan læses på en scanner, lov til at komme ind på en bar.

”Det er en tåbelig lov. Vi har altid ment, at den ville blive et mareridt set fra turisternes synspunkt. Loven er den rene overreaktion, og det her med prinsen er bare toppen af isbjerget. Det sker hele tiden med normale mennesker,” siger barens ejer, Phil Hogan, ifølge BT, hvorefter han tilføjer, at ID-scannerne har svært ved at acceptere andet end australske ID-papirer.

Ifølge den lokale avis The Courier Mail måtte den prisvindende vinbar The Gresham i sidste måned afvise en større gruppe respekterede franske vinmagere, der ikke havde et ID, der kunne genkendes af de lokale scannere.

Er lovgivningen omkring udskænkning af alkohol til mindreårige for løs i Danmark?

Berlingske
Tags: 
Nøgleord: