Kronprinsessen tager parti i omdiskuteret sag

Kronprinsessen tager parti i omdiskuteret sag

image title: 
Francis Dean/123rf.com
HPV-vaccinen har været en omdiskuteret genstand, hvor befolkningen er blevet delt i ’for’ og ’imod’. Mange unge piger har oplevet slemme bivirkninger som kronisk hovedpine, mavesmerter, voldsom svimmelhed og hukommelsesproblemer. Men sammenhængen mellem bivirkninger og vaccinen er dog stadig uvis, og derfor anbefaler Kræftens Bekæmpelse og Staten stadig livmoderhalskræftvaccinen.

Kronprinsesse Mary understreger vigtigheden af vaccination mod livmoderhalskræft.

”Hvert eneste nye tilfælde af livmoderhalskræft er en påmindelse om, at forældre og deres børn bliver oplyst om vigtigheden af vaccination i teenage-årene, ” siger Kronprinsesse Mary i videoen.

LÆS OGSÅ: Danskerne har stemt: Her er deres royale favorit

Det er Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, dog ikke tilfreds med. Hun mener, at det er problematisk, at et medlem af Kongehuset tager parti i sagen om HPV-vaccinen.

”Lige præcis når det drejer sig om HPV-vaccinen, så har vi nogle piger, der har mistanke om bivirkninger. Så længe vi ikke har be- eller afkræftet det, så synes jeg det er problematisk, at Kronprinsessen anbefaler det. De kongelige er til for alle borgere, men her går de ind og gør sig til talsmænd for noget, som vi ikke ved alt om, ” siger Liselott Blixt til BT.

Ordføreren mener i øvrigt, at Kronprinsessen gør et godt stykke arbejde for de vacciner, som de bruger i lande som Afrika, men når det kommer til HPV-vaccinen, mener Liselott Blixt ikke, at Mary burde fremstå som talsmand på et så omdiskuteret emne som dette. 

Hvad mener du? Burde Mary blande sig uden om?

BT
Tags: 
Nøgleord: