Kryptovaluta kan have langtidspotentiale

Kryptovaluta kan have langtidspotentiale

(Reklame)

Flere og flere store virksomheder som f.eks Apple får øjnene op for brugen af kryptovaluta. Derfor er tiltroen og værdien af valutaen stadig i hastig vækst. Det er næsten uhyggeligt at tænke på, at kryptovaluta kun har eksisteret siden 2009. En ukendt person – eller gruppe – kendt under navnet Satoshi Nakamoto kom efter sigende på idéen i 2008, og allerede den 3. januar 2009 lancerede de bitcoin-netværket. Der gik et år, før en bitcoin kunne byttes for en pizza. I slutningen af 2017 var en bitcoin 18.000 dollars værd.

Den volatile kryptovaluta er her for at blive

Selvom kursen er faldet noget siden da, så er bitcoin tilsyneladende kommet for at blive – og der er kommet over 1000 andre kryptovaluta-systemer til verden. Det bliver mere og mere almindeligt at betale med virtuel valuta, og finansverdenen såvel som politikere taler efterhånden ganske seriøst om det virtuelle marked.

Denne support og interesse har også ramt danskerne. Der er flere og flere som ønsker at lære mere om kryptovaluta kurs og valutaens udsving. Det bliver derfor mere populært med online handelssider, fordi de gratis kan lære den almene dansker om basisreglerne for handel. Derfor kan nye tilkommere lettere forstå kryptovalutaens svingende valutakurser. 

Kryptovaluta reguleres ikke af hverken banker eller regeringer, så kursen kan falde og flyve næsten frit på nettet. Ifølge Videnskab.dk findes mønsteret ikke, for kursen på kryptovaluta som bitcoin styres udelukkende af hvilken værdi man tillægger den. Modsat traditionelle aktier og valutaer har kryptovalutaer ingen objektiv, reel værdi forankret i den 'virkelige' verden.

Investorer har tiltro til Bitcoin

Man kan være fristet til indigneret at råbe "men kejseren har jo ikke tøj på" eller til at sammenligne bitcoins med hollændernes tulipankrise i 1600-tallet, som Nationalbankdirektøren Lars Rohde gjorde det, da kursen fløj op sidst i 2017. Bitcoin overlevede dog, at sådanne sortseere medvirkede til at tage pusten fra den eksplosive vækst i 2018, så valutaen styrtdykkede ikke, og investorer mistede ikke helt troen. Modsat tulipanboblen endte investeringerne ikke med værdiløse investeringer, ruin og ulykke – bitcoin-valutaen stabiliseredes, da den var faldet til cirka halvdelen af sin højeste værdi, og nu stiger den igen. Så længe folk og markedet bevarer tilliden til kryptovalutaer som bitcoin, er der ingen grund til at tro, at de kommer til at implodere. Og jo mere tillid, verden lægger i kryptovalutaer, jo mere reelle og virkelige bliver de.

Flere muligheder for at bruge kryptovaluta

På den front er der sket meget de sidste to år. I 2017 begyndte et par virksomheder i USA og Dubai at acceptere bitcoin som betaling for tjenester og produkter, og i dag kan man få fat på alt fra hotelværelser til biler med bitcoin. Selvom det stadigvæk er fåtallet af virksomheder og organisationer, der accepterer betaling i virtuel valuta, så er der flere og flere store, globale virksomheder, der kommer med på vognen – ikke bare som forhandlere, men som udbydere af kryptovaluta. Således meldte Facebook ud i december 2018, at de i 2020 vil lancere deres egen stabile 'Libra' kryptovaluta.

Apple viser også stor interesse

Siden da har verden skuet til Apple, og i september meldte vicepræsidenten i Apple Pay Jennifer Bailey endelig ud, at "vi holder øje med kryptovaluta," og at "vi synes det er interessant. Det har langtidspotentiale". Apple Pay blev lanceret i 2014, og det rygtes at være en af de væsentligste grunde til, at kontaktløse betalinger er gået fra at blive accepteret i tre procent af deres butikker og hele 70 procent af alle butikker i USA. Der findes over 1,4 milliarder aktive Apple-apparater ude i verden. Hvis Apple først tillader, at deres kunder betaler med kryptovaluta, så føjer det et helt nyt lag af legitimitet til de virtuelle valutaer. 
Det ser ud som om at kryptovalutaen har langtidspotientiale og det bliver spændende at holde øje med udviklingen i fremtiden.
 
Tags: