Kunstig intelligens har nu IQ som 4-årig

Kunstig intelligens har nu IQ som 4-årig

image title: 
Foto: Andrea Danti/123rf
En gruppe amerikanske forskere har i deres seneste studie udsat den kunstige intelligens ConceptNet for en verbal IQ-test. Resultatet blev, at den kunstige intelligens har en IQ på højde med en fireårig. 

Den anvendte IQ-test er præcis den samme, som man bruger på mennesker. 

“Vi har fundet ud af, at den psykometriske test udført på ConceptNet 4 giver et resultat, der er svarende til en fireårig,” lyder det ifølge The Mirror i en udtalelse fra forskerholdet, der kommer fra University of Illinois i Chicago.

Der er dog stadig et stykke vej endnu før den kunstige intelligens kan hamle op med voksne mennesker. 

“Systemets præstation faldt til jorden, da vi sammenlignede med ældre børn, og det klarede sig dårligt sammenlignet med syvårige,” lyder det videre.

Blandt skeptikere af kunstig intelligens findes en række anerkendte forskere, herunder Stephen Hawking og manden bag SpaceX og Tesla, Elon Musk. De advarer begge mod at gå for hurtigt frem i udviklingen af kunstig intelligens.

“Risikoen for at noget seriøst farligt vil ske, er efterhånden indenfor en tidsramme på fem år. Højst 10 år,” udtalte Elon Musk for nylig.

Stephen Hawking frygter, at kunstig intelligens kan blive menneskehedens endeligt. 

“Den ville tage kontrol og videreudvikle sig selv med en evigt stigende hastighed. Mennesket, som er hæmmet af en langsom biologisk evolution, vil ikke kunne følge med og blive erstattet,” lyder skrækscenariet fra en af verdens mest anerkendte forskere. 

Se den den verdensberømte fysiker Stephen Hawking udtale sig om kunstig intelligens i klippet herunder:


Er du tilhænger eller modstander af kunstig intelligens? 

MX
Tags: