Kvinde anklages for at forgifte far på plejecenter

Kvinde anklages for at forgifte far på plejecenter

image title: 
Joseph Belanger/123rf.com

I Retten i Odense er en 57-årig datter anklaget for at have forgiftet sin far på plejecenteret, hvor han har boet bor gennem et helt år.

I anklageskriftet er det anført, at kvinden flere gange angiveligt har kommet ikke-ordinær medicin og skadelige kemikalier, herunder saltsyre og rengøringsmidler, i farens mad og drikke under hendes besøg.

Det var plejepersonalet, der i første omgang fattede mistanke til kvinden, da faren flere gange blev dårlig efter hendes besøg.

"Vi var urolige for hans ve og vel, og derfor aftalte vi (personalegruppen, red.), at vi skulle skrive det ned, hver gang hun kom på besøg," sagde en tidligere ansat på plejecenteret til fyens.dk.

Da plejepersonalet sidste år efter datterens besøg fandt vandglas på farens natbord, der lugtede af brandbære væsker, blev politiet kontaktet, og datteren blev anholdt.

Desuden er den ældre mand blevet undersøgt efter datterens anholdelse, og undersøgelsen viste, at han op til flere gange havde indtaget medicinen ’clozapin’, der udelukkende gives imod skizofreni, som den ældre mand ikke lider af.

LÆS OGSÅ: 18-årig halshuggede sin mor af lyst

Politiet har efterfølgende ransaget kvindens hjem og har fundet ud af, at hun er i besiddelse af medicin mod skizofreni i både pille og pulverform.

Kvinden forklarede efterfølgende i retten af skizofreni medicinen i pilleform var hendes søns, mens pulveret var noget, hun havde fundet i farens skab på plejecenteret.

Kvinden er tiltalt for at have udøvet vold af særlig rå, brutal og farlig karakter mod sin far, men nægter sig skyldig.

Motivet for hvorfor kvinden skulle forgifte sin far vides endnu ikke, og retssagen fortsætter tirsdag og onsdag i uge 11. 

Tror du, at kvinden er skyldig?

Fyens.dk


Tags: 
Nøgleord: