Kvinde begik selvmord af alderdomsfrygt

Kvinde begik selvmord af alderdomsfrygt

image title: 
Foto: PATCHARAPORN FUWIROJ/123rf.com
Det vakte stor opsigt, da den 75-årige pensionerede britiske sygeplejerske Gill Pharaoh for nyligt valgte at tage sit eget liv på en klinik i Schweiz. Det skyldtes til dels, at hun havde været åben omkring sit ønske om at dø og endda delt sine tanker på sin blog.

Gill Pharaoh var egentlig i fin fysisk og mental forfatning hendes alder taget i betragtning, men hun valgte alligevel assisteret selvmord, fordi hun kunne mærke, at hendes helbred bevægede sig hurtigere i den forkerte retning:

"Dag for dag nyder jeg mit liv. Jeg ønsker ganske enkelt ikke at følge denne naturlige forringelse til det sidste stadie, hvor jeg kan få brug for megen hjælp. Jeg bliver nødt til at handle tidligt, fordi ingen andre vil kunne gøre det for mig,” skriver hun på sin blog og fortæller samtidig, at beslutningen også er taget af hensyn til hendes nærmeste:

LÆS OGSÅ: Ny medicin er ”torpedo under vores system”

”Tanken om, at jeg vil kunne få brug for hjælp fra mine børn, forfærder mig. Jeg ved, at mange ældre mennesker forventer, og endda kræver, hjælp fra deres børn, men jeg mener, at det er en meget egoistisk og urimelig holdning."

Assisteret selvmord i Schweiz foregår ved medicin, som patienten selv skal indtage oralt.

Hvad mener du om Gill Pharaohs beslutning? Er det måske starten på en ny ”trend”?

Jyllands-Posten
Tags: