Kvinde kan ikke flyve på grund af sit navn

Kvinde kan ikke flyve på grund af sit navn

image title: 
Foto: Aleksandr Davydov/123rf
29-årige Isis Lake fra Whitstable nær Kent i Storbritannien vil næste år gerne på sin drømmerejse til Canada. Flybilletterne er dog svære at købe, og det skyldes formentlig hendes navn. Det skriver britiske Daily Mail.
 
Isis skal arbejde et år som frivillig i Canada, og efter 3 gange forgæves at have forsøgt at bestille flybilletter fra Toronto til Vancouver, gik det op for hende, at det måske var hendes navn, der var skyld i, at bestillingerne blev afvist uden yderligere begrundelse.

Isis er oprindeligt opkaldt efter den egyptiske modergudinde af samme navn, men den unge kvinde frygter, at det er ligheden med navnet på den berygtede terrororganisation Islamisk Stat, også kaldet ISIS, der er skyld i flyselskabernes manglende villighed til at lade hende bestille billetter.
 
Isis har forsøgt at bestille indenrigsflyvningen igennem de tre selskaber Expedia, lastminute.com og CheapOair. De benægter dog alle tre, at afvisningerne skulle være sket på baggrund af kvindens navn. Expedia mente, at der var tale om en teknisk fejl over telefonen, mens de to andre mente, at kvinden selv havde slettet bestillingerne efterfølgende.
 
Alle tre selskaber mente i stedet, at skylden lå hos lavprisflyselskabet Sunwing Airlines, der dog blankt afviser, at man i firmaets levetid aldrig har nægtet kunder adgang på grund af et fornavn.
 
Imidlertid har det dog været muligt for Isis’ mor at bestille billetter til datteren ved at bruge Isis’ andet fornavn, Rani.
 
”Jeg vil ikke ændre mit navn, og det burde jeg heller ikke skulle,” siger Isis til Daily Mail.
 
Hvad mener du om sagen? Har selskaberne ret til at afvise hende på grund af navnet?
 
MetroXpress
Tags: 
Nøgleord: