Kvinde til mor: Hold dit mongolbarn hjemme!

Kvinde til mor: Hold dit mongolbarn hjemme!

image title: 
Akz/123rf.com
Den 28-årige mor Tina Bojesen var en lørdag i Kvickly for at handle med hendes fire børn, hvoraf hendes ene søn lider af Tourretes Syndrom – en psykisk lidelse der medfører ufrivillige muskelbevægelser, såkaldte tics.

Tinas søn fik et af disse tics mens de var ude at handle, og i samme instans får to yngre drenge øje på dette:

”Vi står og kigger ned i kølediskene, og så kan jeg se, at de to drenge bryder ud i grin og kigger over mod os. De peger efter min søn og siger, at han ser dum ud og ligner en mongol. Jeg siger ligeså stille til dem, at det ikke var pænt sagt, og at han ikke kan gøre for det,” fortæller Tina Bojesen.

LÆS OGSÅ: Marianne tæt på selvmord: Frosset ud på arbejdet 

Øjeblikkeligt kigger de to drenges mor på Tina, og skælder hende ud:

”Du skal overhovedet ikke tale til mine børn, hvis du ikke kan tåle mosten, må du jo holde mongolbarnet hjemme,” citeres den anden mor, af Tina.

Episoden har påvirket Tinas søn meget.

”Han var ked af det og uforstående og spurgte hvordan en voksen kan tale sådan. Han er vant til børn, der siger sådan noget…” forklarer Tina, som håber den anden kvinde fortryder sin reaktion:

Jeg er bitter over, at hun kunne finde på at sige sådan noget. Men egentlig synes jeg også, at det er synd for hende, at hun ikke kan rumme andre mennesker, der er anderledes,” siger hun slutteligt.

Er tonen i Danmark blevet for grov, eller er det en fair reaktion Tina modtager?

TV2 
Tags: