Kvindelige præster vil erstatte Fadervor med Modervor

Kvindelige præster vil erstatte Fadervor med Modervor

image title: 
Foto: Bernado Villar/123rf.com
Den engelske gruppe Woman and the Church, har sat gang i en debat, som skal udfordre det maskuline sprog i Bibelen og den konsekvente omtale af Gud som en mand.

”Når vi udelukkende omtaler Gud i mandlige vendinger, så underbygger vi den forestilling, at Gud er som en mand. Det betyder, at kvinder kommer til at se sig selv som mindre hellige og ikke i samme grad i stand til at repræsentere Kristus i verden,” forklarer Emma Percy til avisen The Sunday Times.

Hun er præst ved Trinity College i Oxford, og bliver omtalt som potentielt bud på fremtidig biskop. Women and the Church er en stærk lobbygruppe, som blandt andet stod bag kampagnen for at indføre kvindelige biskopper.

LÆS OGSÅ: Danmark indtager tvivlsom førsteplads

Den sproglige diskussion er i øjeblikket så langt fremme, at den bliver behandlet i et arbejdsudvalg, der kan fremsende nye forslag til formuleringer til synoden, som er kirkens lovgivende forsamling.

Tidligere lektor ved det teologiske fakultet på Københavns Universitet Lone Fatum er overrasket over, at debatten om Guds køn er blusset op igen. Herhjemme er gassen nemlig for længst gået af den teologiske ballon:

”Danmark er nok det sted, hvor den debat er mindst levende,” siger Lone Fatum, og forklarer, at man kan tolke den feministiske kamp som vundet, da der er overvældende mange kvindelige præster i Danmark.

Synes du, at sproget i Bibelen er for maskulint? Skal man selv kunne vælge, om man vil bruge Fadervor eller Modervor?

Kristeligt Dagblad
Tags: 
Nøgleord: