Kvinder bliver svigtet

Kvinder bliver svigtet

image title: 
Foto: Pixabay
I 2014 blev 183 fødende kvinder overflyttet fra én fødeafdeling til en anden i Region Hovedstaden.
 
Årsagen til, at så mange kvinder skal flytte hospital midt under en fødsel, er, at hospitalerne simpelthen ikke har nok personale, og ovenikøbet heller ikke nok plads til de fødende kvinder.
 
Flere eksperter påpeger, at det kan have store og alvorlige konsekvenser for kvinderne, at blive flyttet til et andet hospital under en fødsel:
 
Lillian Bondo, formand for Jordemoderforeningen, udtaler til Information: “Det kan skabe ængstelse hos den kvinde, der bliver bedt om at køre til en anden fødeafdeling. At øge ængstelsen kan sende stresshormon ud i kroppen, og det er gift for gode veer.”
 
LÆS OGSÅ: Svensk mor holdte sine børn fanget i 10 år
 
En anden ekspert, jordemoder på Rigshospitalet, Lene Skou Jensen, mener også at det er alvorligt og udtaler: “Ingen kvinde ønsker at skulle køre til en anden fødeafdeling, efter at fødslen er gået i gang. Det er med til at hæmme den naturlige proces, det er at føde et barn.”
 
En kvinde fik sig noget af en oplevelse, da hun efter at have fået en vestimulerende pille på Hvidovre Hospital i december, blev bedt om at køre til et andet hospital i Hillerød, fordi der ikke var nok sengeplads i Hvidovre.
 
Da kvinden herefter ankom til Hillerød Hospital, havde hun sit næsten fødte barns hoved mellem benene.
 
Hvad mener du om, at fødende kvinder bliver bedt om at kører til et andet hospital?
 
 
MX

Tags: 
Nøgleord: