Kvinder får større hjerne under menstruation

Kvinder får større hjerne under menstruation

image title: 
Foto: Karel Joseph Noppe Brooks/123rf.com
Hos kvinder kan der ske en masse ændringer i kroppen, når de har menstruation. De mest populære er humørsvingninger og ændringer af sexlysten, som skyldes, at hormonniveauet i kroppen laver små udsving.

Disse ændringer kan dog også resultere i at have andre konsekvenser. En ny undersøgelse viser, at hjernen ændrer sig lidt hver gang en kvinde har menstruation.

Helt konkret er det dele af den del af hjernen, der er central for humøret, følelserne og minderne – kaldet Hippocampus - der bliver større i løbet af cyklussen, forklarer Mac Planck Instituttet i Tyskland i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Lad være med at gøre dette inden sex

I undersøgelsen målte man 30 kvinders østrogenniveau i blodet i løbet af deres menstruationscyklus, samt MRI-scannede kvinderne, så man kunne måle størrelsen på de forskellige dele af hjernen.

Det var her, man opdagede, at hjernen blev en lille smule større, når østrogenniveauet steg.

Man vil nu undersøge, om disse ændringer også spiller en rolle for kvinders adfærd.

”Hippocampus spiller en afgørende rolle for vores minder, vores humør, og vores følelser. Det er allerede blevet bevist i mus, at det ikke kun er hjernestrukturen, men også forskellig adfærd, som skyldes den månedlige cyklus,”  udtaler studiets hovedforfatter, ph.d.-studerende Claudia Barth, i pressemeddelelsen.

Oplever du mange gener ved at have menstruation?
 
Ekstra Bladet
Tags: