Kvinder skal belønnes for at donere æg

Kvinder skal belønnes for at donere æg

image title: 
Foto: David Swift/Flickr Creative Commons
Unge danske kvinder har udsigt til at kunne få penge og overdådige rejser for at donere deres æg. Det skriver Jyllands-Posten.
 
Det er nemlig det den verdensomspændende danske sædbank Cryos, vil tilbyde kvinder. Pengegaven lyder på 5.000-11.000 kroner direkte i lommen, samt en wellnessrejse til sydens varme sol som betaling for, at de danske kvinder donerer deres æg på udenlandske fertilitetsklinikker.
 
Sædbanken har for nylig etableret et udenlandsk datterselskab for at kunne omgås de danske regler, som forbyder salg og handel med kvindelige æg. De danske regler indebærer også et loft på 2.400 kroner på betalingen til ægdonorer.
 
LÆS OGSÅ: Mor: Selfies skal på skoleskemaet
 
Direktøren i Cryos Ole Schou vil også tilbyde kvinderne – udover rejser og pengegaver – at de i ti eller 15 år selv kan deponere nogle af deres æg i udlandet, som de kan gøre brug af.
 
Ved at tilbyde kvinderne dette, kryber man igen udenom den danske lovgivning som siger, at man maks må nedfryse æg i fem år.
 
Direktøren udtaler til Jyllands Posten, at de nye tiltag har sin grobund i det store udbud efter skandinaviske donoræg.
 
“Jeg ser intet uetisk i det. De danske regler er tåbelige og til skade for folk, og i øvrigt er det også diskriminerende, at man herhjemme gerne må handle med sæd, men ikke med æg,” siger Ole Schou til avisen.
 
Formanden for Dansk Fertilitetsselskab, overlæge Elisabeth Carlsen, kalder i Jyllands-Posten ordningen for usmagelig.
 
Hvad er din holdning til, at Cryos undgår de danske regler? Er det etisk forsvarligt?
 
DR
 

Tags: 
Nøgleord: