Kvinder stemples som barnemordere og psykopater

Kvinder stemples som barnemordere og psykopater

image title: 
Foto: Juan Gärtner/123rf
Du kan umuligt have undgået at se dem derude. De traditionelle valgplakater. Men blandt dem er det også muligt, at du har fået øje på organisationen Retten til Livs noget kontroversielle abortkampagne.

I kampagnen karakteriserer Retten til Liv abort som en dødsårsag på linje med brystkræft og trafikulykker. Det har fået Dansk Kvindesamfund op i det røde felt:

”Med den retorik, de bruger i deres kampagner, stempler de kvinder, som træffer det svære valg om at få abort, som barnemordere og psykopater uden følelser. Deres retorik omkring det her er enormt intimiderende, og det er forkasteligt på alle leder og kanter,” siger næstforkvinde Ulla Tørnemand til Berlingske.

LÆS OGSÅ: Forsker advarer: Disse p-piller øger risiko for blodprop

Ulla Tørnemand langer hårdt ud efter Retten til Liv, og hun slår blandt andet ned på, hvor hårdt det er for en kvinde at skulle tage beslutningen om at få en abort. ”Jeg har endnu ikke mødt nogen, som har gjort det for sjov,” som hun siger, med henvisning til at valget om abort ofte beror på kvindens sociale, økonomiske og uddannelsesmæssige situation.

Derudover er kampagnen problematisk og uetisk med tanke på den frie aborts betydning for ligestilling af kvinder, mener Ulla Tørnemand.

Selvom der hvert år foretages 15.000 aborter på landsplan, slår Tørnemand fast, at Danmark er blandt de lande i verden med de laveste abortrater.

Landssekretær for Retten til Liv, Ellen Højlund Wibe, siger til DR, at menneskerettighederne også er gældende for ufødte mennesker, og at disses ret til at leve ikke kan gøres op i, om de er planlagte eller ej.

Retten til Liv har samlet folketingspartiernes holdninger til abort på denne hjemmeside, og du kan se valgplakaterne her.

Hvad mener du om kampagnen? Hvad mener du om abort generelt?

Berlingske
Tags: