Kvinder vil have mænd, der ligner deres brødre

Kvinder vil have mænd, der ligner deres brødre

image title: 
Foto: Jovan Mandic/123rf.com
 Undersøgelser viser nemlig, at i stedet for at kigge efter noget helt nyt, når vi skal have en partner, så bliver vi tiltrukket af folk, der ligner dem, som familie og tætte venner.
 
Forskerne spurgte 260 mænd og kvinder ind til forskellige områder, som de fandt mest attraktive fra digitalt manipulerede ansigtspar.
 
Studiets deltagere var fra områder i Malaysia og El Salvador, og det viste sig, at folk var mest tiltrukket af de ansigtskarakteristika, som var almindelige for den befolkningsgruppe, de tilhørte.
 
Undersøgelsen ligger op ad hypotesen om, at genkendelse har en betydning for, hvad man tiltrækkes af. Et andet studie mener også, at kvinder tiltrækkes af mænd, som ligner deres brødre.
 
Studiet fandt, at der var ’klare beviser’ for ligheder mellem kvinders brødre og deres mænd, og selvom ideen om at have et forhold med en person, der ligner ens søskende, måske virker lidt forstyrrende, så kan der være en genetisk fordel ved at finde sammen med en, der ligner dem.

LÆS OGSÅ: Her dyrker danskerne sex i det fri

Forskere fra Northumbria University bad frivillige om at rangere ansigtsligheder mellem 32 brødre og 32 kærester til et tilfældigt udvalg af kvinder.
 
”Derudover blev 48 fotografier (24 brødre, 24 partnere, red.) placeret online af en forsker, der var blevet instrueret til at finde relativt nylige ansigtsbilleder af brødre og partnere af offentlige figurer eller berømtheder," fortæller Dr Tamsin Saxton fra Northumbria Universitet til MailOnline.
 
Deltagerne i undersøgelsen fik et stykke papir med et billede af en kvindes bror og fire andre mænd - hvoraf den ene var hendes partner. De blev derefter bedt om at sige, hvilken af ​​de fire andre mænd lignede broderen mest. Resultaterne viste, at der var ”tydelige beviser for lighed i ansigtsbilleder af en kvindes partner og hendes bror”.
 
"Selvom søskende selv er seksuelt aversive, er søskendelighed det ikke det", skrev forskere i udgivelsen, der er udgivet i Evolution og Human Behavior.
 
Dr. Saxton mener, at det er fordi folk finder de velkendte attraktive. For eksempel vælger folk partnere, der har lignende interesser, smag og udsigter - på samme måde vælger de også personer, der også ligner dem.
 
Ligner din partner din søskende?

DailyMail

 
Tags: