Kvinder vil være stærke fremfor tynde

Kvinder vil være stærke fremfor tynde

Sponsoreret indhold

Hvor det tidligere har været eftertragtet at være tynd, handler det nu om at være stærk, tonet og måske endda lidt uperfekt. Vil man gå til ekstremerne af den nye styrkebølge, er især bikini-fitness blevet populært. Her træner kvinder meget og hårdt flere gange om ugen med målet om at få drømmekroppen.
 
Ifølge Karen Lyager Horve, der er chefredaktør på fitnessbladet ”I Form”, mærker de tydeligt det nye ideal:
 
”Det nye ideal er måske ikke lige så ekstremt som bikini-fitness, men et fokus på styrke er helt klart på vej frem. Særligt er der kommet fokus på, at kvinder skal være markerede. Det har magasinet blandt andet mærket ved, at læserne ikke længe vil have tynde, benede modeller på forsiden, men stærke kvinder. Almindelige kvinder også er begyndt at styrketræne mere. Og på en klog måde. De fleste gør det ikke for at se ud på en bestemt måde. De gør det fordi det er sundere – meget sundere end at være slap og tynd,” siger hun.
 
LÆS OGSÅ: Skal der kalorier på menuen?
 
Hun forklarer samtidig, at kvindeidealet efter hendes mening er blevet mere rummeligt. Det er ikke længere en skam at lægge billeder op på de sociale medier af deller, brede hofter og den slags, som man gik og skammede sig over for få år siden.
 
”Vi er blevet mere liberale over for hvordan kvinder må se ud, naturlige og også meget gerne med muskler,” siger Karen Lyager Horve.
 
Hvad synes du om det nye kvindeideal? Skal kvinder være stærke og veltrænede? 

TV2