Kysser du dit barn på munden? Så mange er imod

Kysser du dit barn på munden? Så mange er imod

image title: 
Jekaterina Timofejeva/123rf.com
I en undersøgelse udført af Yougov for Samvirke viser, at mere end hver sjette dansker helst så, at forældre ikke kyssede sine børn på munden. Det skriver Ekstra Bladet.
 
Undersøgelsen viser, at 1 ud af 6 danskere mellem 15 og 74 år mener, det er helt uhørt at forældre kysser sine børn på munden. Men ikke alle er enige i denne holdning. Børnepsykolog, forfatter og foredragsholder Ulla Dyrlov mener, det er en skam.
 
Børnepsykologen fortæller til Ekstra Bladet, at børn kan følge sig afvist af sine forældre, hvis ikke de kysser dem på munden. Ulla Dyrlov mener også, at det er meget beklageligt og ærgerligt, at så mange mennesker finder en kærlighedserklæring upassende.
 
LÆS OGSÅ: Afsløring: 10.000 danskere ramt af flyaflysninger
 
”Det er naturligt for små børn at kysse deres forældre på munden. På de måde viser børnene hengivenhed og kærlighed på et tidspunkt, hvor de måske endnu ikke er i stand til at formulere det verbalt,” siger hun til Samvirke ifølge Ekstra Bladet.
 
Ulla Dyrlov fortæller, at det ikke nok med at børnene kan føle sig afvist af sine forældre, hvis de ikke vil give et kys. Børnene kan også få en følelse af at være forkert i kroppen, og den kan blive siddende længe.
 
”De opfatter det måske som et signal om, at kys er en forkert måde at vise sine følelser på – at det er skamfuldt på en eller anden måde. Det er ubehageligt for et lille barn at føle sig forkert og akavet, siger Ulla Dyrlov til Ekstra Bladet.
 
Afslutningsvis fortæller børnepsykologen, at langt de fleste børn selv siger fra til kys på munden, når de kommer i puberteten.
 
Er det okay at kysse sine børn på munden? Hvorfor, hvorfor ikke? 

Ekstra Bladet
Tags: