Lån penge online

Lån penge online

Det bliver stadig mere populært at låne penge online, hvilket formentlig skyldes, at det både er hurtigt og nemt. Derudover skal du som låntager ikke stille sikkerhed, når du låner penge via de online låneinstitutter, og det er en faktor som får mange danskere til at optage online lån, i stedet for et lån i den traditionelle bank.
 
Fordi der hos online låneudbydere ikke skal stilles sikkerhed, betyder det også at renten for online lån er i den høje ende. For at undgå at betale for mange penge for dit lån, er der nogle parametre, som du bør være særligt opmærksom på, når du låner penge online. Er du til gengæld opmærksom og fornuftig i din søgning efter et online lån, kan du ofte finde frem til et lån, som matcher dig og dine økonomiske behov.

Hvor starter jeg min låneproces? 

Et råd som du formentlig er stødt på mange gange før, er at du altid bør indlede en låneproces med at lægge et udførligt budget. Og selvom det er fortalt tusinde gange før, er det ikke desto mindre sandt.

Indled med et budget

Grunden til at det er vigtigt at lægge et udførligt budget, inden du indleder den reelle låneproces, er at du bliver klar over hvor mange penge du reelt set har til rådighed hver måned. Et budget giver overblik over dine indtægter og udgifter, og når du kender til dit nøjagtige rådighedsbeløb, har du langt bedre forudsætninger for at kunne udvælge et online lån, som du har råd til.
 
Endnu en fordel ved at kende til sit rådighedsbeløb er, at det bør give ro i maven og en god nattesøvn, når du låner penge. Hvis rådighedsbeløbet derimod viser, at et online lån vil være lige på vippen til at vælte din økonomiske situation, bør du overveje om du kan klare dig uden. For hvis først du stopper med at afdrage på din gæld, bliver låneomkostningerne hurtigt dyre i form af ekstra renter og gebyrer, hvilket blot gør det endnu sværere for dig at afdrage på lånet.

Sammenlign derefter lånene på markedet

Idet du ud fra budgettet ved, hvor mange penge du har til rådighed i måneden, er du nu nået til udvælgelsen af et lån. Her er det for mange en fordel at anvende en sammenligningstjeneste som Moneylender.dk, i søgningen efter et lån. Grunden til at det kan være fordelagtigt at bruge en tjeneste som denne, er fordi en stor del af de relevante online lån allerede er samlet på ét sted.
 
Når lånene er samlet på én side, øger det gennemsigtigheden på markedet, og gør det lettere for dig som låntager at frasortere de dyre lån fra ‘puljen’.

Sammenlign på baggrund af dit rådighedsbeløb

I sammenligningen af lånene bør du altid tage udgangspunkt i dit rådighedsbeløb. Beløbet viser dig, hvor mange penge du har til at afbetale på lånet hver måned, og derfor bør du søge efter et lån, som har en kombination af rente og løbetid, som matcher din økonomi.
 
Kombinationen af rente og løbetid, er med til at bestemme, hvor mange penge du månedligt skal afbetale på dit online lån.
 
Har du et forholdsvis højt rådighedsbeløb, kan du med fordel vælge et lån som har en relativ høj rente og en kort løbetid. I så fald vil du inden for kort tid kunne betale pengene tilbage, ved at betale et højt beløb hver måned.
 
Hvis du derimod har et lavt rådighedsbeløb, er det vigtigt, at du er realistisk omkring det beløb, du månedligt kan betale. I en sådan situation vil et lån med en længere løbetid og lavere rente være en bedre kombination, fordi det giver dig luft i din månedlige økonomi. Til gengæld tager det længere tid at betale af på lånet.
Tags: