Læge tiltalt for misbrug af patienter

Læge tiltalt for misbrug af patienter

image title: 
Foto: hxdbzxy/123rf.com
En dansk praktiserende psykiater er blevet tiltalt for at have misbrugt sin autoritet til at opnå sex med sinekvindelige patienter. 
 
Gennem de cirka 10 måneder, hvor lægen arbejde på Risskov Hospital i Region Midtjylland, havde flere gange samleje med kvindelige patienter. De kvindelige patienter var på hospitalet en gang om ugen, for at have samtaleterapi med lægen.
 
Lægen er tidligere blevet dømt i en lignende sag i Norge. Her havde han også misbrugt en af sine patienter, hvilket resulterede i, at han fik en fængselsstraf på 1,5 år. Derudover fik han også frataget sin norske lægeautorisation.
 
Dette satte dog ikke en stopper for, at han i 2013 flyttede tilbage til Danmark og blev ansat på Risskov Hospital i Region Midtjylland. Da hans arbejdsplads havde meldt ham til politiet, sagde lægen op, og skaffede sig et lederjob i Region Nordjylland. Her blev han dog fyret i august 2015. 

LÆS OGSÅ: Læge voldtog og burede kvinde inde
 
Lægen sigtes nu for grov forsømmelighed i udøvelse af sin lægegerning på baggrund af de seksuelle overgreb, hans uprofessionelle tone og, at han ydermere lånte og gav penge og gaver til den kvindelige patient.
 
”Vi har ikke ret mange af de her sager. Når vi har at gøre med sager af denne her karakter, hvor man udnytter sin stilling til at opnå sex, så er der flere beskyttelseshensyn at tage. Man skal sørge for, at det ikke kan ske over for andre,” siger anklager, Dorthe Lysgaard.
 
Dorthe Lysgaard vil også kræve, at retten tager lægens autorisation fra ham, indtil sagen er afklaret.
 
Senere på måneden vil man forvente at have en dom i retssagen.
 
Hvad tænker du om denne grove form for misbrug af autoritet, som lægen har udvist over for sine patienter?
 
mx.dk 
 
Tags: