Læge udskrev 12.000 piller trods forbud

Læge udskrev 12.000 piller trods forbud

image title: 
Foto: Somsak Sudthangtum/123rf.com
Specialanklager Jakob Buch-Jepsen påstår, at en 67-årig læge har udskrevet 12.000 doser vanedannende medicin, selvom han tidligere har mistet retten til at udskrive dem. Derfor kræver anklageren, at lægen bliver idømt frihedsstraf og får frataget retten til at arbejde som læge og at beskæftige sig med patientrelateret virksomhed.

”Det er alt fra afhængighedsskabende brystdråber til ketogan og Stesolid,” lyder det fra specialanklageren.

Ifølge anklageskriftet har den 67-årige læge udskrevet medicinen mellem 2014 og 2015, hvor han arbejdede som lægevikar og deltidsansat læge forskellige steder i København, Hørsholm og Balling.

LÆS OGSÅ: Syg? Her er de mest troværdige sygemeldinger

I alt er der udskrevet 12.000 doser medicin i 598 tilfælde. Den 67-årige læge nægter sig skyldig.

”Han gør gældende, at der ikke var tale om nye ordinationer. Han har primært bare fornyet recepter. Men vi mener, at det er en ny ordination, lige meget hvad han kalder den. Man skal forholde sig kritisk, hver gang der bliver udskrevet lægemidler,” fortæller Jakob-Buch Jepsen ifølge BT.

Lægen fraskrev sig frivilligt retten til at udskrive afhængighedsskabende medicin i 1996, men ifølge Jakob Buch-Jepsen troede lægen ikke, at forbuddet stadig var gældende.

I 2010 fik lægen ligeledes påbud om, at han skulle underrette Sundhedsstyrelsen, hvis han fik et nyt arbejde som læge. Dette er han også tiltalt for at have undladt at gøre.

Det forventes at Københavns Byret afgør dommen i sagen på mandag. Jakob Buch-Jepsen vil dog ikke udtale sig om, hvor lang en fængselsstraf, han vil kræve.

”Det vil komme frem under proceduren på mandag. Der er fire måneder i strafferammen, det er alt, hvad jeg kan sige,” udtaler senioranklageren.

I værste tilfælde kan lægen miste rettigheden til at praktisere i mellem et og fem år eller ”indtil videre”. Sidstnævnte mulighed bruger domstolene i grovere tilfælde, og det betyder, at lægen først kan få prøvet sin sag igen efter fem år.
Indtil videre kræver Jakob Buch-Jepsen, at lægen får frataget sin autorisation.

Hvilke erfaringer har du med vanedannende medicin?

BT 
 
Tags: 
Nøgleord: