Læger bør google dine symptomer

Læger bør google dine symptomer

image title: 
Foto: bloomua/123rf,com
Google er gavnlig for både læger og patienter. Det mener Peter Hokland, der er overlæge og professor på Hæmatologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital.

Søgemaskinen Google har oprettet sin egen medicinske forskningsenhed, og der findes en række medicinske søgemaskiner skræddersyet til at hjælpe læger.

Den store mængde viden, der ligger på nettet, kan på mange måder hjælpe læger, lyder det fra Peter Hokland. Han peger på, at søgemaskinerne særligt har stor værdi, når lægerne støder på forvirrende symptomer.

“Det kan for eksempel betyde, at denne her samling af mærkelige symptomer, som vi normalt ikke associerer med hinanden, kan være sjældne sygdomme, der kan opdages tidligere,” forklarer han.

LÆS OGSÅ: 200.000 danskere er depressive - er du en af dem?

Forskning har tidligere vist, at patienter på onlinefora og diskussionsgrupper beskriver tidlige symptomer på kræft i bugspytkirtlen. Den slags viden kan være behjælpelig, og derfor råder Peter Hokland i sin undervisning nye læger til at bruge teknologien aktivt.

“Jeg siger til dem, at de skal bruge deres mobiltelefoner. Også når de er sammen med deres patienter, så de kan få resultater, de kan forholde sig til,” siger han.

Han mener også, det er gavnligt for lægerne, hvis patienterne har lavet en Google-søgning på deres symptomer.

“Jeg siger til dem, at de får et dannebrogsflag i karakterbogen, når de har været inde og søge, for det giver en udmærket snak om deres situation. De hører også bedre efter, når man skal fortælle om bivirkninger.”

Hvad mener du om overlægens råd? Er det betryggende for dig, hvis din læge bruger Google til at undersøge dine symptomer?

DR
Tags: 
Nøgleord: