Læger brokker sig over dyrtindkøbt IT-system

Læger brokker sig over dyrtindkøbt IT-system

image title: 
Wavebreak Media Ltd/123rf.com
Lægerne på Herlev og Gentofte Hospital advarer nu om, at det sprit nye IT-system ikke fungerer efter hensigten.

IT-systemet har kostet omkring tre milliarder danske kroner og har til hensigt at samle alle journaloplysninger på patienterne i et system og dermed give læger, sygeplejesker og sekretære adgang til samtlige data på den enkelte patient.

Sundhedsplatformen blev for 20 dage siden indført på Herlev og Gentofte Hospital, mens det er planlagt, at alle sygehuse i Region Hovedstaden og Region Sjælland skal have implementeret systemet til efteråret.

LÆS OGSÅ: Kommune: Vivi var selv skyld i at hun blev myrdet

Kritikken fra lægerne lyder på, at systemet slet ikke fungerer.

”Vi har altid ønsket mere tid til patienterne. Lige nu oplever vi det stik modsatte med det her system. Og der er eksempler på pårørende til ægtefæller med mistænkt ondartet sygdom, der ringer og ikke kan forstå, at de endnu ikke er indkaldt. Vi er ikke vidende om deres henvisning, der ikke figurerer på vores lister og formentlig ’ligger’ et sted i cyberspace,” fortæller overlæge Jørn Skibsted Jakobsen fra Herlev Hospital.

I et åbent brev til politikerne med overskriften ”Mayday”, beskriver han sagens problematik.

”Når vi ordinerede medicin, så kunne vi ikke være sikre på at patienten fik den medicin, og når vi ordinerede blodprøver kunne vi ikke være sikre på, at blodprøverne blev taget, eller at vi fik svar på blodprøven,” siger Peter Sommer, formand for Overlægerådet.

Den ansvarlige for det nye IT-system udtaler, at hun godt kan følge lægerne kritik, men at systemet faktisk fungerer, hvis man tager i betragtning, at det er begynderfejl, der skal rettes til:

”Systemet fungerer, men det er svært at lære. Det ufærdige i systemet, som lægerne har problemer med, er det danske indhold, som vi har puttet ind i systemet,” siger programdirektør for Sundhedsplatformen Gitte Fangel.

Er dette endnu en brøler i offentligt indkøb?

TV2

 
Tags: