Lægger du chokoladen i køleskabet? Stop omgående

Lægger du chokoladen i køleskabet? Stop omgående

image title: 
Refat Mamutov/123rf.com
Du er nok ikke den eneste, der lægger din chokolade på køl. Måske fordi du nyder den afkølet eller bare gerne vil have, at den holder lidt længere. Men det er en helt forkert strategi, skriver det norske Dagbladet ifølge Dagens.dk.
 
Det er Espen Andre Meland, produktionschef hos Minde Sjokolade, enig i. Han mener ikke, at chokolade skal nydes afkølet, men omkring studetemperatur.
 
Sukkerkrystaller og den fedt, som findes i kakaosmørret, vil blive trukket ud i chokoladen, når den lægges i køleskabet. Smag og konsistens vil simpelthen ændre sig, hvis man benytter køleskabet som opbevaring.
 
LÆS OGSÅ: Disse madvarer giver dig fantastisk sex
 
Espen Andre Meland understreger, at smagsoplevelsen simpelthen ikke bliver det samme. Også Stine Woxman fra den Lille Sjokoladefabrikken bekræfter, at chokolade og køleskabet ikke er gode venner.
 
”Aromastofferne på kakoen og eventuelt fyld eller fondanter, som findes i konfekt og chokolade, kommer mere frem i mundhulen, når det er stuetempereret,” fortæller hun og uddyber:
 
”Chokolade er som vin. Det skal ikke bare puttes i munden og sluges med det samme. I stedet skal det ligge lidt i mundhulen og nydes.”
 
Hvis din chokolade har været åben, så må den ikke ligge for længe. Læg ikke din chokolade på køl. Spis i stedet det hele på én gang.
 
Det må da være weekendens bedste råd!
 
Lægger du din chokolade på køl?
 
Dagens.dk
Tags: 
Nøgleord: