IS lægger op til mulige terrorangreb ved OL

IS lægger op til mulige terrorangreb ved OL

image title: 
Foto: marchello74/123rf.com
I de seneste uger har IS offentliggjort materiale på portugisisk, der er Brasiliens nationalsprog, hvilket tyder på, at militante islamiske grupper i stigende grad benytter politiske og kulturelle begivenheder til at sprede deres budskaber.
 
’Ensomme ulve fra hele verdenen kan rejse til Brasilien.’ Sådan lød budskabet, da Inspire the Believers, sendte en besked ud på en IS-kanal på den krypterede samtaletjeneste, Telegram, den 19. juli.  
 
”Visum og billetter til Brasilien vil være meget lette at få fat i,” hed det i beskeden fra Islamisk Stats, hvor de også angav 17 konkrete terrormål under OL.
 
Alberto M. Fernando, der er vicepræsident for Middle East Media Research Institute, som undersøger Islamisk propaganda, understreger farerne ved det kommende OL.
 
LÆS OGSÅ: Katastrofalt for sexlivet: Lad ikke kvinder grille
 
”IS har ikke samme gennemslagskraft på de sociale medier som for nogle år siden. Men de vil uden tvivl udnytte muligheden endnu en gang ved OL. Det er alvorligt i en tid, hvor vi ser, hvordan individer kan inspireres til at begå simple angreb,” siger Fernando til Politiken.
 
Seniorforsker ved den britiske tænketank The Royal United Services Institute, Richard Walson, vurderer, at IS vil bruge OL ’til at inspirere til angreb rundtomkring i verden’.
 
”Om missioner så lykkes for IS, afhænger af en række faktorer, ikke mindst kapaciteten og psyken hos det individ, der instrueres via sociale medier, krypterede platforme eller apps,” siger Walton til Politiken. Han understreger dog, at risikoen for et IS-angreb i Brasilien stadig er begrænset.
 
Arrangørerne ved OL har indset farerne ved begivenheden, og de har derfor styrket sikkerheden, samt hyret et historisk antal betjente.
 
I forbindelse med Rios voksende narkokriminalitet, er Rio så overhovedet parat til at afholde OL?

Politiken 
 
Tags: 
Nøgleord: