Lær at ryge hash på telefonen

Lær at ryge hash på telefonen

image title: 
Kilde: Charles Wollertz/123rf
Ifølge rapporten ”The Internet and Drug Markets” fra Det Europæiske Center for overvågning af stoffer er antallet af apps, der promoverer hash, stødt stigende.

De forskellige apps, der kan downloades fra Apples AppStore og Google Play, indeholder alt fra, hvilken type hash du skal ryge og madopskrifter med hash, til hvordan du ruller en joint, eller hvordan du dyrker din egen hash.

LÆS OGSÅ: Akuttelefonens råd reddede ikke Lones liv

Hos Projekt Plan B, der blandt andet hjælper unge ud af hashmisbrug, mener man, at appsene kan skabe forvirring blandt de unge. Hashrygning gøres spændende og det småfarlige ved hashrygning negligeres. Projekleder hos Projekt Plan B, Søren Thide, siger til metroXpress:

”Jeg synes, at det er småperverst, for vi ser jo, hvor skidt hashrygning er for de unge mennesker, og hvor stor den sociale slagside er”.

Også hos U-Turn, et tilbud fra Københavns Kommune til unge under 25 år, der er ude i misbrug af den ene eller anden form, møder appsene kritik. Mette Clausen, der er leder af tilbuddet, mener ligesom Søren Thide, at de kan vække de unges nysgerrighed for hash.

Hvordan mener du, at man bør håndtere sådanne apps? Bør de i virkeligheden ulovliggøres?

Nordjyske

Tags: 
Nøgleord: