Lærerne flygter fra folkeskolen

Lærerne flygter fra folkeskolen

image title: 
Foto: Pixabay
Skolereformen var en af sidste års helt store samtaleemner, og nu viser det sig, at hver 10. lærer har forladt folkeskolen siden indførslen af den omstridte reform. Det viser nye tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor fra oktober 2013 til oktober 2014.
 
Tallene viser desuden, at de afgåede lærere primært er i aldersgruppen fra 35 til 54 år. Formanden for Danmarks Skolelederforening, Claus Hjortdal, mener dog ikke umiddelbart, at det er et problem – han mener tværtimod, at problemet skal findes i de manglende nye kandidater til at tage over:
 
”Selvfølgelig har skolereformen sin del af æren for, at lærerne søger andre steder hen, men der vil altid være udsving”.
 
”Det er svært at erstatte lærerne. Det er et stort problem, og det kan ikke løses ved et hurtigt fix. Og der er meget, der skal ændres for at få de unge ind på lærerseminarierne igen”.
 
En undersøgelse fra KL fra oktober-november 2014 viser, at i 95 ud af 98 kommuner oplever fire procent store problemer med at rekruttere nye lærere.
 
Hvad mener du om skolereformen? Kan du forstå manglen på lærere?
 
Politiken
Tags: