Læsehest? Disse selvbiografier er gode til ferien

Læsehest? Disse selvbiografier er gode til ferien

image title: 
Foto: Dmytro Panchenko/123rf.com
For mange er ferie ensbetydende med mere tid og overskud og dermed også muligheden for at fordybe sig i en god bog. Hvis du endnu ikke ved, hvad du skal give i dig i kast med på ferien, kan du med fordel lade dig inspirere af følgende liste over fem selvbiografier, der er oplagte til ferien.

1. ’Papmaché-reglen’ af Hella Joof
Hella Joof er helt sin egen, og hun er ikke bange for at dele ud af sin livserfaring gennem medierne, heriblandt i det populære P4-program ’Mads & Monopolet’, hvor hun er hyppig paneldeltager.

Sidste år udgav Hella Joof bogen ’Papmaché-reglen’, der er blevet vel modtaget af anmeldere og læsere. Her deler hun ud af sin store livserfaring og syn på livet, og selvom bogen i vanlig Hella Joof-stil er lun og fuld af gode historier, er den samtidig et dybt seriøst indspark til livets mange facetter.

2. ’Livsmodig’ af Gitte Løkkegaard
I et åbenhjertigt og uformelt interview med Hanne-Vibeke Holst, Ritt Bjerregaard, Anne Linnet og Christine Antorini skildrer forfatter Gitte Løkkegaard de kendte kvinders refleksioner om at være en moden kvinde i et ungt samfund.

De snakker om alt fra arbejdsliv til kærlighed og seksualitet, og i det hele taget bliver vores eksistensgrundlag endevendt – set gennem fire vidt forskellige kendte kvinders øjne.

3. ’Jussi’ af Jonas Langvad Nilsson
Jussi Adler-Olsen er blevet mangemillionær på sine krimier om Carl Mørck og Afdeling Q, der er solgt over hele kloden i mere end 16 millioner eksemplarer. De første af bøgerne er allerede blevet filmatiseret og flere er på vej, så forfatteren har masser af jern i ilden.

LÆS OGSÅ: Guide: Fem fede tips til den impulsive bilferie

I denne selvbiografi åbner Jussi Adler-Olsen op om livet som litterær rockstjerne, og hvordan han er nået dertil. Det indebærer historier om sindssygehospitaler, hårdt arbejde og held, og det er bestemt ikke kedeligt.

4. ’Lise Nørgård – de første 100 år’ af Jacob Wendt Jensen
Hun er hjernen bag ’Matador’, Danmarks vel nok største tv-succes nogensinde, og på trods af sine 100 år er hun stadig frisk som en havørn.

Biografien er skrevet på baggrund af brevvekslinger med Lise Nørgård samt fortællinger fra familie, venner og kolleger, der har fulgt hendes liv som journalist, debattør, forfatter og ikke mindst privatperson.

5. ’De dybeste rødder’ af Thomas Larsen
’De dybeste rødder’ har undertitlen ”dronningen fortæller om Danmark og danskerne”, og det beskriver vel meget godt, hvad man som læser har i vente.

Gennem intet mindre end 404 sider får man et indblik i dronning Margrethes syn på det land, hun har regeret i flere årtier. Der er historier fra barndom og nutid, og hele vejen fører dronningen sikkert læseren gennem sin fortælling om det Danmark, hun kender.

Husk i øvrigt, at du frem til den 19. juni kan vinde bogen ’Mopper & Mig’, som går tæt på ’Familien fra Bryggen’-karaktererne Linse Kessler og hendes nu afdøde mor Mopper. På Sol.dk’s Facebook-side kan du blive klogere på, hvordan du hurtigt og nemt kan deltage i konkurrencen.  

Hvilken af bøgerne vil du helst have med på ferie?