Løftebrud: DF har skåret i ældreplejen

Løftebrud: DF har skåret i ældreplejen

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
En af Dansk Folkepartis mærkesager ved det seneste folketingsvalg var ældreplejen, som partiet ønsker at afsætte flere økonomiske midler til. Alligevel har partiet stemt for nedskæringer på området i 57 af de 66 kommuner over hele landet, der siden 2011 har fået skåret på ældreområdet.

En af de kommuner, hvor prominente DF-politikere har stemt for nedskæringer, er Guldborgsund Kommune. I byrådet her sidder blandt andet René Christensen, der er finansordfører i Folketinget, og nedskæringerne ærgrer DF-profilen:

”Det har jeg det rigtig skidt med (at kommunen har skåret i to procent af udgifterne, red.). Jeg synes slet ikke, det er fair, man skærer i ældreudgifterne. Vi har haft minusvækst, så det er den virkelighed, vi lever i,” forklarer han til Politiken.

LÆS OGSÅ: Kommune til handicappet: Intet bad i 30 dage

Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup, afviser, at partitoppen lover mere end partifællerne i kommunerne kan overholde og forklarer samtidig, at nedskæringerne i høj grad skyldes den tidligere SR-regering:

”Vi udsteder en retning. Vi vil gerne give flere penge til de ældre. Men under SR-regeringen kom der næsten ingen penge ud i kommunerne, som kunne have været brugt på de ældre,” siger han.

Det er dog ikke fordi, Dansk Folkeparti ikke har haft mulighed for at ændre på den tidligere regerings prioritering. Så sent som i starten af juli valgte partiet at støtte en økonomiaftale med KL, hvor den såkaldte ældremilliard blev sløjfet, så pengene i stedet kan bruges andetsteds. 

Hvad mener du om, at Dansk Folkeparti har været med til at skære i ældreplejen? Kan det forsvares, når det foregik under den tidligere regering?

Politiken