Løkke åbner grænserne for flygtninge

Løkke åbner grænserne for flygtninge

image title: 
Venstre/Flickr.com
”Så sent som i går havde jeg en personlig samtale med kansler Merkel. I den helt særlige situation, som Tyskland befinder sig i, og som Europa befinder sig i, har jeg sagt over for kansler Merkel, at Danmark - selvom vi står uden for den fælles europæiske asylpolitik - vil være parat til at tage et antal asylansøgere som en politisk gestus og for at bidrage til, hvad der er helt nødvendigt - nemlig at der bliver lagt et pres for at finde fælles europæiske løsninger,” lyder det fra Lars Løkke på dagens pressemøde.

Men det er ikke alle, der er lige begejstrede for Statsministerens personlige aftale med Tysklands kansler.

”Det danske statsapparat lytter alt for meget til Tyskland. Sådan var det tidligere, og sådan er det i dag. Lars Løkke Rasmussen var meget klar i sin tale før valget omkring flygtninge og indvandrere. Da krævede han stramninger. Efter hans samtale med Angela Merkel har han ændret holdning,” fortæller Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Kommune: ”Flygtninge er vigtigere end dig”

Meningerne er også delte på de sociale medier, hvor der på den ene fløj står de, som vil hjælpe uanset konsekvenser, og på den anden fløj de som ønsker, at flygtningene skal vende om og tage hjem igen.
 
Tag ikke sagen i egen hånd – uden videre.
Størstedelen af de flygtninge der i løbet af weekenden er ankommet til Rødbyhavn, har udtrykt ønske om at tage videre til Sverige. Det har nemlig fået mange danskere til at overveje at give dem et lift til Malmø, men det er i strid med loven siger Bjørn Elmquist, der er advokat og specialist i sager for både flygtninge og asylansøgere. Man skal som civil træde varsomt i forhold til at yde hjælp til de mange flygtninge.

”Det vil være det samme som at skjule dem. Reglerne siger, at danske myndigheder har forpligtelse til at registrere folk, der kommer ind i Danmark, hvis de ikke rejser lovligt ind med et visum, eller hvis de søger asyl,” forklarer han til Berlingske.

En af dem, der dog har trodset loven i moralens navn, er den danske forfatter Lisbeth Zorning. Mandag eftermiddag stødte hun på en gruppe flygtninge, og faldt i snak med en af flygtningefamilierne. Zorning endte med at give familien et lift. Hun vil imidlertid ikke fortælle hvor hun præcist har sat familien af, blot at det var ’nordpå’.

”For mig har det været det hele værd at køre denne her familie, få deres historie og mærke den ro, der sænkede sig. Vi havde ikke kørt mere end fem minutter, før børnene sov virkelig tungt,” siger hun til Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: Debat: Skal flygtninge skamme sig? 

Zorning var ikke bleg for at lægge et billede op af børnene på det sociale medie Twitter med teksten:
"Jeg vil ikke provokere. Men når man møder så trætte mennesker som de her, der er flygtet fra Syrien handler man."


Men ikke alle var lige positive over forfatterens Twitter-opslag. Hun modtog op til flere hademails blandt andet med denne slags beskeder:

”Du er anmeldt til politiet for menneskesmugling din beskidte, landforræderiske islammadras!”

Zorning er dog ikke eneste der skaber opmærksomhed på de sociale medier.
Så sent som i går spredte et billede sig lynhurtigt på de sociale medier af en middelaldrende mand, der spytter ned på de vandrende flygtninge fra en motorvejsbro over E47. Ifølge fotografen bag billedet råbte manden også ”skrid hjem!” - billedet kan ses HER.

Billedet har vakt stor forargelse blandt befolkningen men også hos politikere:

”Hvis det er sandt [at han spytter], så skulle han have et par flade. Helt ærligt. Sikke et møgsvin!” skriver Joachim B. Olsen på Twitter, hvor også Socialdemokraten Jesper Petersen tog til tasterne:

”For fanden da osse. Hvor er det foto – og manglen på empati og værdigheden bare trist at se,” skriver han.

I hele 2014 kom der ca. 280.000 flygtninge til Europa, og alene i år har op mod 350.000 krydset de europæiske grænser. Omkring 2.600 er druknet i Middelhavet.

Hvordan synes du flygtningekrisen skal håndteres? Gør vi vores bedste i Danmark?

Berlingske 
Jyllands-Posten
Ekstra-Bladet
Twitter