Løkkes plan kan give dig tusinder ekstra kroner

Løkkes plan kan give dig tusinder ekstra kroner

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Ifølge regeringens egne beregninger vil 2025-planen give familier flere tusinde ekstra kroner om året, skriver TV2.

Eksempelvis vil et såkaldt LO-par, der bor i lejebolig, få 18.100 kroner mere til sig selv om året, hvis 2025-planen bliver en realitet.

Hvis det samme par bor i en ejerbolig, vil de have 15.100 kroner ekstra til sig selv om året. De ekstra penge vil blandt andet stamme fra skattelettelser med et nyt fradrag for folk i beskæftigelse samt et pensionsfradrag, hvis man sparer op til alderdommen, skriver finans.dk.

Er du og din samlever derimod et såkaldt funktionærpar vil I gennemsnitligt have 19.400 kroner ekstra at gøre godt med om året. Har du og din partner en samlet indkomst på 1,4 millioner kroner, får I 25.000 kroner ekstra at rutte med alene på baggrund af skattelettelserne.

LÆS OGSÅ: 2025-planen: Sådan står partierne

For de studerende på SU vil konsekvensen af 2025-planen være, at SU’en reduceres fra 5.941 kroner om måneden før skat til 4.753 kroner. Til gengæld vil der være mulighed for at låne op til 4.344 kroner om måneden.

Det betyder, at studerende samlet set månedligt kan modtage 9.097 kroner i støtte mod 8.981 kroner i dag.

Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom i Nordea, mener, at regeringens plan overordnet set vil give danskerne flere penge til forbrug.

“Dem i arbejde får flere penge mellem hænderne, og dem kan de bruge på mere forbrug. Eller i generationsgave. Allerede i dag får 20 pct. af de studerende penge fra mor og far. Hvis støttemulighederne bliver ringere, vil forældre give nogle af de penge, de får i skattelettelser, videre til den yngre generation, så de slipper for gæld,” siger Ann Lehmann Erichsen til finans.dk.

Hvad synes du om regeringens 2025-plan?

TV2

Finans.dk
Tags: 
Nøgleord: