LA-politiker: Overførselsindkomster er alt for høje

LA-politiker: Overførselsindkomster er alt for høje

image title: 
Foto: youtube.com
Liberal Alliances skatteordfører Ole Birk Olesen mener, at overførselsindkomsterne herhjemme er alt for høje. Det fjerner incitamentet til at arbejde. Det skriver han i sin blog på Berlingske.

Han peger på Tyskland som et godt eksempel på, hvordan forholdene burde være herhjemme. I sin blog skriver han blandt andet:

”Der bag disken hos McDonald’s i Hamborg vil danskerne mødes af et meget anderledes syn: De ansatte er midaldrende indvandrerkvinder. Kvinder fra en gruppe, som i Danmark så godt som ikke er i arbejde. I Danmark lever denne gruppe primært af overførselsindkomster og yder dermed hverken noget for egen forsørgelse eller for den velstand, som vi gerne vil bevare og helst gøre større her i landet”.

LÆS OGSÅ: Se her, hvordan regeringens politik har påvirket uligheden

Ole Birk Olesen slår dog samtidig fast, at det ikke kun drejer sig om indvandrekvinder. Han mener også at jævnaldrende indvandrermænd og indvandrere generelt, samt ”danskere fra de socialklasser, som nu igennem flere generationer har levet deres liv uden for arbejdsmarkedet”.

Han er ydermere klar med et par forslag til, hvordan man kunne skabe incitament til at arbejde. Man kan enten sænke skatten på arbejdsindkomst, eller sænke overførselsindkomsterne.

Han skriver endvidere, at overførselsindkomsterne svarer til en timeløn på omkring 100 kroner i timen, hvorfor mange vælger arbejde fra.

Liberal Alliance foreslår samtidig, at al arbejdsindkomst op til 7000 kroner om måneden skal være skattefri.

Hvad mener du om overførselsindkomsterne i Danmark? Er de for høje?

Politiko.dk