LA vil bestemme asylspørgsmål

LA vil bestemme asylspørgsmål

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen, udtalte i går, at han mener, at Folketingets politikere bør beslutte, hvem der får asyl i Danmark.
 
I den nuværende praksis er det Flygtningenævnet, der står for at tildele asyl til flygtninge, og hvis det står til direktør for Institut for Menneskerettigheder, Jonas Christoffersen, bør det forblive således.
 
"Hvorfor skulle Anders Samuelsen og politikerne i Folketinget være bedre til at vurdere forholdene i Syrien, når f.eks. regeringens embedsmænd ofte ikke har kunne finde ud af det, men må tales til rette i Flygtningenævnet?” siger han ifølge Jyllands-Posten.
 
LÆS OGSÅ: Asylcenter: Tag hjem
 
En af Jonas Christoffersens bekymringer går på, at man risikerer at underkende flygtningenes retssikkerhed ved at give Flygtningenævnets beføjelser til politikerne.
 
”Vi ønskede et særligt, sagkyndigt og uafhængigt organ til at kigge på de her områder, fordi det er komplekst, og fordi vi har skrevet under på, at de flygtninge, der kommer til Danmark, skal have en retssikkerhedsgaranti," siger han og uddyber:
 
"Hvis den uafhængige kontrol ikke skal ligge i et flygtningenævn, hvor skal den så ligge? Ligger den hos politikerne, er der jo ingen kontrol med politikerne og ingen uafhængighed i forhold til regeringen og dens embedsmænd," lyder det fra Jonas Christoffersen.
 
Hvem mener du skal have ansvaret for asylansøgere i Danmark?

 
Jyllands-Posten
Tags: