Landede amerikanerne virkelig på månen?

Landede amerikanerne virkelig på månen?

image title: 
Foto: solarseven/123rf
En russisk rumfartsentusiast, Vitalij Jegorov, drømte om at sende en satellit til månen for at afgøre én gang for alle, om amerikanerne virkelig landede på månen tilbage i 1969. 

For at gøre sin drøm til virkelighed startede han for ni dage en indsamling med det formål at rejse penge til projektet. Der var afsat 30 dage til indsamlingen, men allerede efter fem dage var der indsamlet 1,2 millioner rubler, hvilket er 50 procent mere end målet.  

“Spørgsmålet om den amerikanske månelanding er brændvarmt,” konkluderer Jegorov i et interview med den russiske netavis, Afisja. 

LÆS OGSÅ: Se vanvittig kæmpekø på 50-sporet motorvej

At den amerikanske månelanding blot var optaget i et filmstudie i Hollywood er nemlig én af de mest populære konspirationsteorier i Rusland. Hele 40 procent af befolkningen tror således ikke på, at amerikanske astronauter har sat fod på månen, viste en meningsmåling i 2011. 

Ligesom størstedelen af alle russiske rumfartseksperter tror Vitalij Jegorov dog ikke på konspirationsteorien.

“Når man skriver indlæg om rumfart, så følger en bølge af kommentarer og skænderier, som ikke fører til noget, og som spilder tid. Jeg er træt af det. Derfor tænkte jeg, at vi måtte gøre noget,” udtaler han.

Tror du, at amerikanerne landede på månen?

BT
Tags: