Landmand: Jeg er tvunget til dyreplageri

Landmand: Jeg er tvunget til dyreplageri

image title: 
Cristinistor/123rf.com

Videoen, som Johannes har betalt for egne penge, er en protest mod reglerne. Videoen viser, hvordan han i stalden hjemme på gården er nødsaget til at mærke grisene ved at hamre pigge ind i dem, inden de skal på slagteriet.

Mærkningen sker ved at piggene tatoverer et nummer på grisene, således at man kan følge grisen hele vejen fra gården til køledisken. Johannes mener ikke, at det burde være nødvendigt, at grisene skal gennemgå sådan en smerte.

”Så nu har jeg betalt for at få lavet videoen – sådan noget har jeg ikke forstand på. Mit håb er, at den kan skabe lidt debat,” siger Johannes Nielsen til Avisen.dk.


LÆS OGSÅ: Muslim tvunget til at spise svinekød

Men mærkningen sker af sikkerhedsmæssige grunde, fortæller Mette S. Herskin, som er senior-forsker på Institut for Husdyrvidenskab.

”Man kan sige, at vi accepterer at slå dyr af hensyn til fødevaresikkerheden.”

Johannes Nielsen ser dog reglerne som det rene ’akademiker-vælde’ og mener, at de kører de ellers ydmyge landmænd helt trætte.

”Vi bliver pålagt så mange regulativer og regler. Det virker som om, det snart er vigtigere at overholde reglerne på papiret, end det er at passe dyrene ordentligt,” fortæller han.

Hvad synes du, bør dyreplageri være okay så længe man følger reglerne? Videoen kan ses på linket nedenfor (BEMÆRK DER KAN FOREKOMME STÆRKE BILLEDER)

Avisen.dk

 

 


Tags: