Landsformand: Afskaf licensen!

Landsformand: Afskaf licensen!

image title: 
Foto: Twitter
Debatten om, hvorvidt licensen skal afskaffes, beholdes eller betales over skatten har eksisteret i mange år, men er ikke endnu forældet.
 
Alex Vanopslagh er landsformand for Liberal Alliances ungdom og har i denne uge skrevet en klumme om emnet i metroexpress. Han mener, at licens er gammeldags, og at det er “moralsk forkasteligt, at vi tvinger folk til at betale for andres TV-produkter.”
 
1/3 af befolkningen er modstandere af licens og halvdelen af de unge i Danmark er trætte af den og vil have den afskaffet.
 
“2.346 kroner(!) om året. Det er det svimlende beløb, som du hvert evig eneste år er tvunget til at betale for DR’s programmer. Det er surt tjente penge, du kunne have brugt på tøj, på café, på Netflix til hele familien eller noget helt fjerde," skriver han.
 
LÆS OGSÅ: Danskerne gider ikke ulandsbistand
 
Vanopslagh mener ikke, at der kan argumenteres for at beholde DR licens:
 
“Der findes simpelthen ingen gode argumenter for at bevare public service og DR licens. Og det er uanset hvordan, man ønsker at tvinge folk til at betale – om det er over licensen eller værre endnu over skatten,” skriver han og fortsætter:
 
“Kører vi licensen over skatten, vil udgifterne til DR blive uigennemskuelige og politikernes magt over DR for stor. Det hører til stater som Rusland og Kina at have den slags statsejede medier – ikke i et vestligt demokrati.”
 
Han afslutter sin klumme med at konkludere, at DR skal privatiseres:
 
“Tiden er løbet fra DR licens – det er moralsk forkasteligt, unødvendigt og hører ikke til i et moderne demokrati. Lad os få DR privatiseret.”
 
Hvad er din holdning til DR licens? Skal den afskaffes eller beholdes, og hvorfor?
 
Metroexpress

Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter