Laver du også en af disse populære retter forkert?

Laver du også en af disse populære retter forkert?

image title: 
Foto: Elena Shashkina/123rf.com
Selvom de er populære, er det ikke ensbetydende med, at vi laver disse retter helt rigtigt. Læs her om du er en af dem, der laver nogle af dem ”forkert”.

Spaghetti bolognese
I danske folkemunde kaldes den klassiske ret ”spaghetti med kødsovs”, men oprindeligt hedder retten faktisk ragú alla bolognese, fordi den stammer fra den italienske by Bologna.

Det er desuden slet ikke spaghetti, man skal bruge, hvis man vil lave retten korrekt – derimod skal man bruge tagliatelle.

Det er heller ikke alle italienere, der er enige om, hvorvidt der skal bruges tomat i retten eller ej. Ligeledes er man også uenige om, hvilken slags kød, der skal i retten. Nogen mener, man skal bruge kødstykker, der koges møre, hvor andre bruger hakket okse- og svinekød.

Spaghetti carbonara
Er du en af dem, der tilføjer fløde i retten for at opnå en lækker cremet konsistens? Så er det faktisk helt forkert. En ægte carbonara får derimod sin cremede konsistens fra rå æg, der vendes i retten lige inden servering.

Derudover er der mange, der bruger parmesan i spaghetti carbonara, men skal det være helt korrekt, så bør man vælge en pecorino romano.

De to slags oste ligner lidt hinanden, men pecorino er lavet af fåremælk, mens parmesan er lavet af komælk.

LÆS OGSÅ:

Cæsar salat
Det er svært at finde en café, der ikke har denne populære salat på menukortet. Ofte fås den med grillet kylling, men faktisk var der slet ikke kylling i den oprindelige opskrift.

Retten blev opfundet af kokken Caesar Cardini i starten af 1920’erne, og oprindeligt bestod den af:
Romainesalat, hvidløg, brødcroutoner, parmasanost, kogte æg, olivenolie og Worcestershire sauce.

Græsk salat
En korrekt lavet græsk salat består helt simpelt af tomat, agurk, rødløg, fetaost, olivenolie og salt og oregano. Salatblade indgår altså ikke i retten i nogen som helst form.

Tacos
Mange vil nok forbinde tacos med de sprøde tacoskaller, som kan købes i de fleste supermarkeder, men i virkeligheden er tacoen en slags sandwich, hvor brødet består af en majstortilla. Der er ikke nogen grænser for, hvad man kan vælge at komme i som fyld.

Dog er grillet svinekød eller sammenkogte retter med svinekød populært i de mexicanske tacos, ligesom fisk, skaldyr og kylling også hører til blandt favoritterne.

Som regel vil man også komme salsa og koriander i en traditionel taco.

Laver du nogen af de nævnte retter forkert?

TV2

 
Tags: 
Nøgleord: