Leder du efter en kæreste? Læs med her

Leder du efter en kæreste? Læs med her

Sponsoreret indhold

Analysefirmaet YouGov har på vegne af BT og metroxpress fundet ud af, hvilket sted danskerne helst vil finde en kæreste.

Resultatet viser, at flest danskere har mødt deres kæreste gennem fælles venner. På anden- og tredjepladsen ligger arbejdspladsen og internettet, og det er der ifølge parterapeut Mette Haulund en god forklaring på.

”Når vi møder vores partner gennem fælles venner eller på arbejdspladsen, så starter vi ud med at have en relation på forhånd, og det skaber noget tryghed. Det starter ofte med, at vi taler godt sammen. På arbejdspladsen har man måske nogle fælles opgaver, og man kommer stille og roligt til at tale sammen privat. Det giver en følelse af nærhed og samhørighed, og det er oftest det, vi søger i et parforhold,” siger hun til BT.

Det er især danskere i alderen 30-39 år, der har mødt deres partner på internettet. Faktisk svarer hver fjerde, at de har fundet deres partner her.

Ifølge Mette Haulund skyldes det, at man ikke kommer lige så meget ud og er social på samme måde, som man gør, når man er yngre.

”Mange i den alder har også små børn, og så kan det være svært at få tid til at gå meget ud og lede efter kærligheden.”

LÆS OGSÅ: Dette får din mand til at leve længere

Et sted, hvor der dog ikke er så stor sandsynlighed for at finde kærligheden er på en blind date eller et helt tilfældigt sted. Mette Haulund forklarer det med, at vi leder efter mere end fysisk tiltrækning, når vi er på udkig efter en ny partner, og derfor er det sjældent, at man falder pladask for en fremmed hen over køledisken i supermarkedet.

”Det virker meget romantisk at mødes på den måde, men selv om fysisk tiltrækning betyder meget i et parforhold, så vægter vi dialogen rigtigt højt, og derfor er det oftere det, der bliver indgangen til et forhold,” fortæller Mette Haulund.

Selvom 14 procent af de adspurgte har fundet kærligheden på deres arbejdsplads fraråder Mette Haulund, at man indleder jagten på kærligheden på arbejdet.

”Det er ikke altid en god strategi. Går forholdet i stykker, kan den ene blive nødt til at søge nyt arbejde, og det kan i det hele taget give en masse problemer på arbejdspladsen,” siger hun.

Hvor har du haft held med at finde kærligheden?

BT