Lego får 200 mio. for at droppe jobs i Danmark

Lego får 200 mio. for at droppe jobs i Danmark

image title: 
Foto: Lego
Legetøjsgiganten Lego har takket ja til skatterabatter og statsstøtte for 200 millioner kroner for at skabe nye arbejdspladser i Ungarn og Tjekkiet. Det viser dokumenter, som ikke tidligere har været fremme i den danske offentlighed.

Den østeuropæiske statsstøtte og skatterabatter er givet samtidigt med, at Legos ledelse besluttede at nedlægge arbejdspladser i Danmark. Legos topchef, Jørgen Vig Knudstorp, offentliggjorde i februar 2013, at 380 produktionsjob skulle nedlægges i Billund, fordi produktionen skulle flyttes til Tjekkiet og Ungarn. Flytningen blev begrundet med, at produktionen skulle ligge tættere på Legos ”kernemarkeder”.

LÆS OGSÅ: Rasende mor lægger Lego for had 

Hos LO er man ikke begejstret for Legos beslutning, men det påpeges, at ansvaret for tabet af arbejdspladserne ikke ligger hos Lego:

”Det ærgrer mig, at en af landets bedste arbejdspladser har ladet sig lokke til at udflytte så mange produktionsjob, som vi har brug for i Danmark. Men det er vigtigt at pointere, at det er landenes regeringer, der har ansvaret for at skabe ordentlige rammer for virksomheder, og det bør man efter min mening ikke gøre ved at give konkurrenceforvridende statsstøtte,” siger Lizette Risgaard, næstformand i LO.

Lego har ikke ønsket at stille op til interview, men Legos pressechef, Roar Trangbæk, skriver til Berlingske:

”Jeg kan bekræfte, at vi – ligesom vi vil gøre alle steder, vi ellers driver virksomhed, og der er mulighed for det – har ansøgt jævnfør gældende regler for støtteordninger.”
 
Hvem mener du bærer skylden for, at Danmark mister arbejdspladser til Østeuropa?
 
Business.dk

Tags: