Legoland donerer 70.000 kroner til Scientology

Legoland donerer 70.000 kroner til Scientology

image title: 
Foto: David Castillo Dominici/123rf.com

Britiske Merlin Entertainment, der ejer de seks Legoland-parker, der ligger rundt omkring i verden, mener ikke, at der er noget problem i, at Legoland i Californien har doneret 10.000 dollars, altså omkring 70.000 danske kroner, til Scientology-organisationen:

”Legoland-parkerne har ingen religiøs eller politisk overbevisning. I det konkrete tilfælde giver de forskellige parker sine gæster, der tænder lysene på juletræerne, en lille donation til en velgørenhedsorganisation efter eget valg, som tak for deres deltagelse. Den bliver givet uden nogle fordomme,” siger Sally Ann Wilkinson fra The Firm, som står for Merlin Entertainments kommunikation, til BT.

LÆS OGSÅ: Fantastisk: Hund smiler på kommando

Donationen på de mange dollars er blevet givet i den amerikanske skuespiller Jenna Elfmans navn til organisationen ’Youth for Human Rights International’ (YHRI), umiddelbart efter, hun tændte julelysene på forlystelsesparkens juletræ.

Jenna Elfman, der blandt andet er kendt fra tv-serien 'Et umage par', fortalte ved begivenheden, at hun mente, at pengene skulle gå til YHRI, fordi ’vejen til verdensfred går gennem oplysning om menneskerettigheder’.

Man har dog tidligere beskyldt YHRI for at være en frontorganisation for Scientology. Det betyder, at organisationen efter sigende udgiver sig for at have et andet formål, end hvad den reelt udgiver sig for at have på vegne af en paraplyorganisation.
På organisationens hjemmeside kan man også flere steder se, at grundlæggeren af Scientology, L. Ron Hubbard, bliver nævnt.

Angiveligt skulle der også være flere scientologer ansat i organisationen, som efter eget udsagn vil oplyse børn og unge om menneskerettighederne og inspirere dem til at sprede tolerance og fred.

Det er dog op til den enkelte Legoland-park at bestemme, hvilke formål de vil donere penge til.
 
Hvad er din holdning til, at Legoland donerer penge til Scientology?

B.T.
 
Tags: 
Nøgleord: