Levakovic-brødre udvist af Danmark

Levakovic-brødre udvist af Danmark

image title: 
Foto: Kartouchken/123RF
De to brødre Django og Stefano blev i september 2013 idømt fem et halvt års fængsel og udvisning af landet for at have begået et meget groft hjemmerøveri mod en 77-årig gammel mand.
 
Begge brødre ankede udvisningsdommen til Landsretten, som stadfæstede dommen, og derefter kom sagen for Højesteret, som nu har truffet en endelig afgørelse i sagen.
 
Inden dommen blev afsagt, kom det frem, at Stefano Levakovic, 51, har opgivet sin ankesag, hvilket betyder, at han accepterer sin udvisning. Højesteret skulle derfor ikke tage stilling til hans sag, men stadfæstede udvisningsdommen for den yngste bror, Djano Levakovic, 41.
 
LÆS OGSÅ: DF: Østeuropæiske tiggere skal straffes
 
Anklagemyndighedens argumentation for stadfæstelsen peger blandt andet på manglende integration og uddannelse:
 
“Django Levakovic er uanset sit lange ophold i Danmark ikke i nogen forstand integreret i det danske samfund, og der er heller ikke udsigt til, at han vil blive det. Han har ingen uddannelse og har aldrig haft tilknytning til det danske arbejdsmarked”
 
Djangos kriminelle historik bliver også inddraget i argumentationen:
 
“Hans vedvarende kriminalitet viser, at han ikke har magtet eller ønsket at blive integreret i det danske samfund. Han vil ikke stå uden forudsætninger i Kroatien, da hans bror (Stefano Levakovic, red.), som var medgerningsmand i det omhandlede forsøg på hjemmerøveri, er blevet udvist til Kroatien, og efter det oplyste har venner og bekendte i Kroatien.”
 
Brødrene er ikke de eneste fra Levakovic-familien, der er blevet udvist. Den 27-årige Jura blev i starten af året udvist til Kroatien efter, at han havde afsonet fem års fængsel for et hjemmerøveri og bankrøveri.
 
Er det retfærdigt, at de to brødre er blevet udvist af Danmark?
 
TV2

Tags: